Politimann Espens bønn går som ild i tørt gress: - Kjære foreldre

Han møter unge som ruser seg fordi foreldrene gir mobilen mer oppmerksomhet enn sitt eget barn. Nå er politibetjentens varsku på Facebook delt nesten 2000 ganger på åtte timer.

BEKYMRET: Politibetjent Espen Thunestvedt ber foreldre være bevisste på hvor mye tid de vier både skjermen og barna. Foto: Politiet i Follo
BEKYMRET: Politibetjent Espen Thunestvedt ber foreldre være bevisste på hvor mye tid de vier både skjermen og barna. Foto: Politiet i Follo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): «Mitt navn er Espen, og jeg jobber til daglig på forebyggende avsnitt på Follo Politistasjon. Min oppgave er kort og godt å sørge for at det skal gå bra med ungdommen som vokser opp i Follo.»

Slik starter politibetjent Espen Thunestvedt sitt innlegg på politiet i Follo sin facebookside. Sørlendingen, som er svært engasjert i barn og unges mentale helse, har et stort hjertesukk. Etter sju timer er innlegget delt nesten 2000 ganger.

Nå ber han alle foreldre om å bli mer bevisste på hvor mye tid de vier til sine egne barn og hvor mye tid mobiltelefonen får.

Ruset seg for oppmerksomhet

- Jeg sier ikke at folk skal slutte å bruke smarttelefonen sin, men jeg skulle ønske at flere var mer til stede i sine egne liv. Jeg tror den enorme bruken av smarttelefoner gjør noe med det mentale. Jeg møter barn og unge som sier de opplever et ekstremt press i sosiale medier, eller som har foreldre som er så opptatte av mobilskjermen at de ikke spør barna sine hvordan de har det, forteller Thunestvedt.

I Facebook-innlegget deler han ett av møtene han har opplevd på jobb, og som virkelig gjorde et sterkt inntrykk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer