Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimann etterforsket for nachspielvold mot kvinne

En polititjenestemann i Hammerfest er etterforsket av eget politidistrikt for å ha mishandlet en kvinne på et nachspiel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen skal ha båret tydelig preg av mishandlingen, blant annet med kraftige blodutredelser på halsen. Politimannen skal både ha slått og tatt kraftige kvelertak på kvinnen før han ble revet bort av andre festdeltakere.

Den mishandlede kvinnen skal ha forlatt festen til fots etter voldsepisoden. Hun skal ha blitt plukket opp og kjørt hjem av en forbipasserende politipatrulje. Tjenestemannen skal ha måttet tilbringe tid i ei glattcelle på politihuset.

- På det nåværende tidspunkt er det ukjent for meg at polititjenestemannen skal ha blitt satt i forvaring på glattcelle, sier konstituert politimester i Vest-Finnmark Ernst Pettersen.

- Jeg er ukjent med hvorvidt polititjenestemannen har vært satt i forvaring av annet slag. Så vidt jeg vet, ble episoden ordnet i minnelighet på stedet, sier han.

Eget initiativ

Politimesteren bekrefter at en av hans ansatte har vært etterforsket for en påstått voldshandling på et nachspiel.

- Dagen etter privatfesten gjennomførte vi en grundig etterforskning, nettopp fordi forholdet involverte en av våre egne. Det forelå ingen anmeldelse, hvilket det for øvrig fortsatt ikke gjør. Etterforskningen er derfor gjennomført på eget initiativ, sier Pettersen til Dagbladet.

- Og konklusjonen?

- Jeg venter på en siste rapport, men vi har etterforsket saken så langt vi har funnet det nødvendig. Vi kommer til å konkludere med at det ikke er grunnlag for videre etterforskning.

Ikke Sefo

- Hvilket betyr?

- At vi ikke kan se at det foreligger noe straffbart forhold som kan påtales av politiet.

- Hva vil skje nå?

- Vi har bedt statsadvokatens kontor om å gi saken en påtalemessig vurdering.

- Hvorfor er ikke Det særskilte etterforskningsorganet Sefo koblet inn?

- Fordi den påståtte episoden skal ha inntrådt i tjenestemannens fritid, sier Pettersen.

Etter hva Dagbladet forstår, skal festdeltakerne ha reagert på det de betegner som massiv voldsbruk fra politimannen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!