Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimann fant nevøen drept

Politibetjenten rykket ut til drapsstedet. Da han så den likviderte mannen, fikk han sitt livs sjokk. Det var hans egen nevø - Trond Martin (26) som var drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag rykket politibetjenten fra etterretningen på Stovner politistasjon ut. De første meldingene gikk ut på at en person var skutt.

Da han kom fram til åstedet på Tonsenhagen i Groruddalen i Oslo, fikk den erfarne politimannen sitt livs sjokk: Mannen som lå livløs i en blodpøl på asfalten, var hans egen nevø - 26 år gamle Trond Martin Reistad.

Politimannen som i morgen skal gifte seg, brøt fullstendig sammen.

Dagbladet får bekreftet fra kilder i politiet at kolleger slo ring om ham, og at han etter identifikasjonen av den drepte nevøen har fått hjelp av prest.

- Ingen kommentarer, er det eneste politistasjonssjef Bjørn Åge Hansen ved Stovner politistasjon ønsker å si.

Skulle bare ut

Trond Martin Reistad ble 26 år to dager før han ble likvidert utenfor en populær kaffebar på Tonsenhagen i Oslo. I morgen skulle han ha hatt bursdags- og innflyttingsfest i leiligheten på Årvoll.

- Alt tyder på at Trond Martin bare skulle ut en liten tur på tirsdag formiddag. Han gikk ut i slippers og han hadde sannsynligvis ikke mobiltelefonen med seg. TV-en hjemme ble stående på. Det var ingenting som tydet på at han fryktet personene han eventuelt skulle møte, sier den nærmeste familien til drapsofferet.

Ifølge familien til drapsofferet var Reistad en god venn av hovedsiktede.

- Trond Martin forsvarte drapsmannen overfor andre. De fant på ting sammen, og var gode venner. Trond Martin verken skremte eller truet 21-åringen. Hvorfor skulle i så fall han henge sammen med en person han var redd for? spør familien.

- Ikke narkotikamiljø

Familien reagerer på at det er framstilt som om Reistad vanket i et narkotikamiljø.

- Han var en ærlig og snill gutt. Jeg erkjenner at han brukte hasj for å overleve hverdagen, men han var langt fra noen narkoman - og det var ikke snakk om noe narkotikaoppgjør. Han var ikke et menneske folk var redde for, sier familien til Dagbladet.

DREPT: - Trond Martin hadde gode tanker om han som skjøt, sier familien til Trond Martin Reistad (26).
SIKTET: 21-åringen som er siktet for det brutale drapet - og utpekt som hovedmann - hevder han ble drapstruet av Trond Martin Reistad. 21-åringen er registrert med flere forhold i politiets registre.
LIKVIDERT: Trond Martin Reistad (26) ble drept tirsdag 27.5.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media