Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimann får refs _kalte tysker Himmler

En polititjenestemann fra Drammen får knusende kritikk fra Det særskilte etterforskingsorganet for politisaker (Sefo), etter at han kalte en tysk turist Heinrich Himmler etter Hilters grusomme politisjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at tyskeren kom tilbake til Tyskland, klaget han over politimannens oppførsel til vårt konsulatet i Hamburg, samtidig som advokat Sverre Næss anmeldte politimannen til Sefo. Den tyske ambassaden i Norge har også engasjert seg i saken overfor UD.

Det var under en aksjon mot en MC-klubb utenfor Drammen i fjor vinter at politimannen kalte tyskeren Heinrich Himmler. Tyskeren ble også langt i håndjern, uten å ha gjort noe straffbart.

- Det var lite skjønnsomt å bruke et slikt eksempel for å avklare identiteten til en tyske borger, konkluderer Sefo.

Statsadvokaten har, etter innstilling fra Sefo, henlagt saken mot politimannen etter bevisets stilling for ærekrenkelse og grov uforstand i tjenesten.

Advokat Næss sier til Dagbladet at han anker saken inn for riksadvokaten.

- Jeg kommer til å sende en kopi av anken til Den tyske ambassaden. Sefo har ikke avhørt vitner, etter det jeg kan se. Det går ikke an. Dette styrer antagelsen om at det er håpløst å anmelde en sak til Sefo, sier Næss.

<B>POLITISJEFEN: Adolfs politisjef, Heinrich Himmler.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling