Politimann får sparken for andre gang etter Facebook-ytringer

- Det forundrer meg at en offentlig arbeidsgiver tror den kan gå fram på denne måten. Vi vil klage, sier politimannens advokat.

Avskjediget på ny:  Avskjedigelsen av Stein-Robin Kleiven Bergh ble annulert etter en saksbehandlingsfeil. Men nå er han avskjediget igjen, etter oppsigelsesprosessen ble gjort på nytt. Foto: Privat.
Avskjediget på ny: Avskjedigelsen av Stein-Robin Kleiven Bergh ble annulert etter en saksbehandlingsfeil. Men nå er han avskjediget igjen, etter oppsigelsesprosessen ble gjort på nytt. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politibetjent og Frp-politiker Stein-Robin Kleven Bergh fikk sparken jobben i Hedmark politidistrikt tidligere i høst, etter å blant annet ha kalt Jens Stoltenberg et «krapyl» på Facebook.

Men så fikk Bergh  jobben tilbake på grunn av formelle feil i oppsigelsen.

Nå har han fått sparken igjen, med umiddelbar virkning.

- Brutt ned tillit Vedtaket ble gjort av ansettelsesrådet for polititjenestemenn i Hedmark politidistrikt

- Begrunnelsen for avskjed er at polititjenestemannen ved gjentatte uttalelser på sosiale medier har brutt ned den tillit som er nødvendig for å kunne utøve jobben som politimann, sier politimester Tormod Bakke i en pressemelding.

Bergh er suspendert fra sin stilling inntil saken er endelig avgjort, opplyser politimesteren.

- Har ikke rettet feil Advokat Jens-Ove Hagen bekrefter overfor Dagbladet at Bergh vil benytte seg av ankeretten, igjen.

- Selv ikke etter alt det som har blitt sagt og skrevet om denne saken, så har arbeidsgiver klart å rette opp feilen og gi en begrunnelse for oppsigelsen. Isteden har de gått til en ny oppsigelsessak, sier Hagen til Dagbladet. 

Kleven Bergh skulle fått en konkret begrunnelse sammen med den første avskjedigelsen. Det fikk han først senere, og derfor ble oppsigelsen annullert.

Reagerer på saksbehandlingen Advokaten sier arbeidsgiver fremdeles ikke har gitt en konkret begrunnelse.

- Jeg reagerer på denne saksbehandlingen, og at en offentlig arbeidsgiver tror den kan slippe unna med å la være å begrunne en avskjedigelse, sier Hagen.

Politimester Bakken sier til Dagbladet at feilen er rettet og at det denne gang er gitt en samtidig begrunnelse.

- Det er gitt en grundig begrunnelser på mange sider. Det som anses som relevant, er tatt med, sier politimesteren.

Verken politimesteren eller advokaten vil gå nærmere inn på hva som står i den begrunnelsen Bergh nå har mottatt.

- Dette er en personalsak som jeg ikke kan gå nærmere inn på offentlig, sier Hagen til Dagbladet.

Han sier Bergh tar dagens avskjedigelse tungt.

- Han føler det er som et overgrep. Han mener at avskjedigelse er et alt for alvorlig virkemiddel.

Facebook-ytringer Kleven Bergh, som også har vært en profilert lokalpolitiker for Fremskrittspartiet, har innrømmet overfor Dagbladet det er han selv som har kalt Stoltenberg for et krapyl i det offentlige rom.

I Berghs navn er det også spredd en rekke utsagn om muslimer og «Nav-snyltere» på Facebook, men politimannen har selv hevdet at Facebook-profilen hans er hacket, og at han dermed ikke er herre over alt som er spredt i hans navn.

Dette er begrunnelsen

Stein-Robin Kleven Bergh er avskjediget i medhold av Tjenestemannslovens § 15 første ledd punkt b:
 
En embets- eller tjenestemann kan avskjediges når vedkommende ved utilbørlig atferd i eller utenfor tjenesten viser seg uverdig til sin stilling eller bryter ned den aktelse eller tillit som er nødvendig for stillingen.


Kilde: Lovdata.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer