Politimann får sparken for andre gang etter Facebook-ytringer

- Det forundrer meg at en offentlig arbeidsgiver tror den kan gå fram på denne måten. Vi vil klage, sier politimannens advokat.

Avskjediget på ny:  Avskjedigelsen av Stein-Robin Kleiven Bergh ble annulert etter en saksbehandlingsfeil. Men nå er han avskjediget igjen, etter oppsigelsesprosessen ble gjort på nytt. Foto: Privat.
Avskjediget på ny: Avskjedigelsen av Stein-Robin Kleiven Bergh ble annulert etter en saksbehandlingsfeil. Men nå er han avskjediget igjen, etter oppsigelsesprosessen ble gjort på nytt. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politibetjent og Frp-politiker Stein-Robin Kleven Bergh fikk sparken jobben i Hedmark politidistrikt tidligere i høst, etter å blant annet ha kalt Jens Stoltenberg et «krapyl» på Facebook.

Men så fikk Bergh  jobben tilbake på grunn av formelle feil i oppsigelsen.

Nå har han fått sparken igjen, med umiddelbar virkning.

- Brutt ned tillit Vedtaket ble gjort av ansettelsesrådet for polititjenestemenn i Hedmark politidistrikt

- Begrunnelsen for avskjed er at polititjenestemannen ved gjentatte uttalelser på sosiale medier har brutt ned den tillit som er nødvendig for å kunne utøve jobben som politimann, sier politimester Tormod Bakke i en pressemelding.Bergh er suspendert fra sin stilling inntil saken er endelig avgjort, opplyser politimesteren.

- Har ikke rettet feil Advokat Jens-Ove Hagen bekrefter overfor Dagbladet at Bergh vil benytte seg av ankeretten, igjen.

- Selv ikke etter alt det som har blitt sagt og skrevet om denne saken, så har arbeidsgiver klart å rette opp feilen og gi en begrunnelse for oppsigelsen. Isteden har de gått til en ny oppsigelsessak, sier Hagen til Dagbladet. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer