Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimann fengslet - mistenkt for tysting

En politimann i Tønsberg har i all hemmelighet sittet fengslet i over en uke, mistenkt for å ha tystet til kriminelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimannen ble fengslet etter et hemmelig fengslingsmøte i Tønsberg forhørsrett forrige fredag, melder VG. - Mannen avviser beskyldningene på det mest bestemte, opplyser hans forsvarer, advokat Anders Bahr, til VG. Retten fant det likevel sannsynlig at den betrodde politimannen kan ha lekket opplysninger til narkotikamiljøet, og fengslet ham derfor for 14 dager for å unngå bevisforspillelse. Siktelsen går ut på grov uforstand i tjenesten.

Tilstrekkelig bevis

Politiet i Tønsberg fikk for ett års tid siden mistanke om at det lekket informasjon til det kriminelle miljøet. SEFO startet en hemmelig jakt på en utro tjener i Vestfold og Telemark. For en uke siden mente de tre etterforskerne, konstituert lensmann Mona Hamborg Simensen, advokat Johan Henrik Frøstrup og byrettsjustitiarius Jahn Mydland i Skien, at de satt på tilstrekkelig bevis. Pågripelsen vakte enorm overraskelse blant den siktedes kolleger.

Hindret etterforskning

Informasjonen som politimannen skal ha lekket, skal ha vært detaljert, og skal ha ført til at politiet stadig lå på etterskudd i forhold til en navngitt straffedømt som de jaktet på.

Politimester Svein Urdal i Tønsberg politidistrikt bekrefter overfor VG at mannen ble suspendert fra sin stilling samtidig som pågripelsen fant sted. SEFO skal være i ferd med å avhøre kolleger av mannen og medlemmer av det kriminelle miljøet, i tillegg til den mistenkte selv.

Hele Norges coronakart