Politimann fikk sparken igjen, uklok framferd på sosiale medier

I Hedmark politidistrikt.

HAR FÅTT SPARKEN IGJEN: Stein-Robin Kleven Bergh er blitt avskjediget av Hedmark politidistrikt. Han påklager. Foto: Privat
HAR FÅTT SPARKEN IGJEN: Stein-Robin Kleven Bergh er blitt avskjediget av Hedmark politidistrikt. Han påklager. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 53 år gamle politibetjenten og Frp-politikeren Stein-Robin Kleven Bergh i Hedmark politidistrikt har fått sparken, opplyser politimester Tormod Bakke i Hedmark politidistrikt.

Berghs advokat, Jens-Ove Hagen, sier Bergh påklager avgjørelsen.

- Dette vil vi defintivt påklage, sier Hagen til Dagbladet.

De har tre uker på seg å klage til det sentrale ansettelsesrådet. Bergh har fått sparken tidligere i 2013, men etter klage ble vedtaket opphevet av det sentrale ansettelsesrådet i politiet.

Tjenestemannen fikk i mars 2014 i stedet en ordensstraff i form av skriftlig irettesettelse. Det ble begrunnet med at politibetjenten hadde vist dårlig skjønn og uklok framferd i sin aktivitet på sosiale medier.

I rådets vedtak framgikk det at «gjentatt utilbørlig atferd kan føre til en strengere reaksjon», opplyser Hedmark politidistrikt i en pressemelding.

Bergh lagde på ny storm i begynnelsen av august i år da han stilte spørsmål om Arbeiderpartiets Hadia Tajik er fan av terroristen Anders Behring Breivik etter at hun var kritisk til å forby utsagn som hyller terror.

«Sånne sitter på Stortinget - selvsagt for Ap. La oss hylle terrorister! Er ho tilhenger av ABB også? Fan?», skrev Bergh.

Politimannen har tidligere kalt daværende statsminister Jens Stoltenberg for «et krapyl», noe han senere ikke angret på at han skrev, men kalte det for «bananspråk».

- Jeg angrer ikke på det jeg skrev. Ytringsfriheten skal stå sterkt i Norge. Men det var bananspråk å kalle vår tidligere statsminister for et krapyl. Det var unødvendig og det gagner ingen å legge seg på det nivået. Jeg skal være mer saklig heretter, sa han til Dagbladet i mars i fjor.