Politimann forelsket i voldsoffer

Skulle etterforske voldssak, men falt for offeret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

(Dagbladet.no): I februar i fjor skulle politibetjenten etterforske en voldssak i et samboerforhold. Etter hvert utviklet politimannen og offeret, en ti år yngre kvinne i 30-årene, varme følelser for hverandre.

Nå har både kvinnens tidligere samboer og politimannenen fått påtalemyndigheten på nakken. Eks-samboeren er siktet og tiltalt for vold i saken, mens politimannen er tiltalt for grov uforstand i tjenesten, skriver Romerikes Blad.

Ifølge Spesialenheten for politisaker unnlot betjenten å informere sine overordnede om forholdet. Derfor ble forholdet til slutt kjent via kvinnens ekskjæreste.

- Dette er en beklagelig og trist sak. Etter at jeg ble kjent med dette ble vedkommende overflyttet til et annet tjenestested på Romerike. Der er han fremdeles. Utover det har jeg ingen kommentarer til saken, sier lensmannen i den aktuelle kommunen til Romerikes Blad.

Mens etterforskningen pågikk?

Det saken står og faller på, er om forholdet ble innledet før etterforskningen var avsluttet. Det ble det ikke, mener politimannen som derfor nekter å vedta en bot på 8000 kroner. Spesialenheten for politisaker er imidlertid av den oppfatning at forholdet tok til på et tidspunkt da saken verken var ferdig etterforsket eller påtalemessig avsluttet.

Advokat Sigmund Øiens som forsvarer den tiltalte politimannen har dette å si om saken:

- Min klient nekter for å ha gjort noe galt. Etterforskningen var avsluttet da de ble kjærester. Jeg vil anta at Spesialenhetens etterforskning bygger på uriktige opplysninger de har hentet fra samtaler med kvinnen, sier Øien til Dagbladet.no

Øien bekrefter at de to ikke lenger er kjærester.

Saken opp for retten i slutten av november.

<B>URIKTIG:</B> Politimannens forsvarer Sigmund Øien tror Spesialenhetens påstander om når forholdet tok til, er uriktige.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer