Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimann forsøker å vri seg unna grove overgrep

Til tross for at det skal være gode bildebevis mot ham.

NEKTER: Eks-politimannen nekter for at han har spredd overgrepsbilder. Han benekter også å ha filmet unge gutter. Foto: Hardanger Folkeblad
NEKTER: Eks-politimannen nekter for at han har spredd overgrepsbilder. Han benekter også å ha filmet unge gutter. Foto: Hardanger Folkeblad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
BERGEN (Dagbladet): Statsadvokat Arild Oma har i dag vist bilder av to gutter i Romania som skal være under 14 år.

Bildene skal være tatt i samme leilighet i den rumenske badebyen Konstana, og viser samme interiør.

Likevel forsøker den tidligere politimannen å vri seg unna. I går erkjente han en del nye forhold, som etter bevisene i retten var helt umulig å komme seg unna.

Strafferamme på 21 år

En viktig årsak til at han holder igjen i dag, kan være at han risikerer 21 års fengsel om han blir dømt for å ha hatt samleie med gutter under 14 år.

Politiet har funnet bilder i forbindelse med beslag i Italia og USA, men også på roten av tiltaltes harddisk. Noen av bildene er uskarpe og har dårlig oppløsning. Tiltalte sier selv i retten at han hadde slettet en del bilder, som likevel dukket opp under avhørene og nå i Bergen tingrett.

- Her i retten ønsker jeg å fortelle alt slik det var for å bli ferdig med det, og komme videre i livet, sier tiltalte i retten i dag.

Like etter kjente han ikke igjen bilder som påtalemyndigheten mener er tatt med hans kamera, og viser ham i grov seksuell aktivitet med en gutt under 14 år. I retten blir det vist bilder som viser at han har samme klokke og ring på fingeren som på andre helfigur-bilder fra Brasil.

- Simulert samleie

Det vises bilder av en voksen mann som utfører overgrep mot en 10 år gammel gutt. På bildet er det mulig å se en føflekk på magen til gjerningsmannen, noe også tiltalte skal ha.

Han erkjenner igjen i retten at flere unge gutter var med ham til leiligheten han disponerte i Konstanta, at han ble kjent med dem gjennom en eldre tenåring på restauranter. Han tilstår også at det ble tatt bilder av disse guttebarna da de dusjet og seinere deltok i seksuell aktivitet i senga. Han står likevel på at de seksualiserte bildene viser et simulert samleie.

- Dette var ikke realiteter, sier han.

Han påstår også i retten at en ti år gammel gutt smilte og var glad da han var i leiligheten.

I en chattelogg mellom tiltalte og en italiener med fornavnet Guido skriver den tidligere politimannen at han likte å leke med de minste guttene.

- Det har seg slik at man ovedriver litt når vi chatter på nettet, forklarer han nå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media