Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimann frikjent for «svarte faen»

Trondheim byrett mener politimannen Trond Volden ikke nødvendigvis henvendte seg til renholderen Sophia Baidoo da han ropte «svarte faen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byretten frikjente i formiddag Trond Volden for rasisme i den såkalte Baidoo-saken. Retten fant det bevist at han hadde uttalt «svarte faen», men ikke at dette med forsett var rettet mot renholderen Sophia Baidoo. Saken har versert i Trondheim i lang tid.

Dommen kommer ikke overraskende, mener Antirasistisk senter.

- Jeg syns dommen er skuffende, men ikke overraskende. Det er generellt vanskelig å få politifolk dømt. I tillegg er det vanskelig å få folk dømt i rasisme-saker, sier informasjonsleder Henrik Lunde til Dagbladet.no.

 • Lunde mener saken ikke er av de mest opplagte, selv om det tildels er politiet selv som har kjørt denne saken.

  Vaskehjelp


  Sophia Baidoo, opprinnelig fra Ghana, holdt på med å vaske Sparebank1s filial på Heimdal i Trondheim 12. oktober 1999, da en av bankens ansatte aktiviserte alarmen idet vedkommende forlot jobben.

  Tre politibetjenter kom til stedet. Den unge innvandrerkvinnen skal ha blitt kalt «svarte faen», lagt i håndjern og utsatt for politimakt, selv om politibetjentene hadde fått bekreftet kvinnens identitet ved å ringe hennes sjef.

  Baidoo anmeldte politimannen for politivold, politimannen anmeldte Baidoo for vold mot offentlig tjenestemann.

  Begge sakene ble henlagt av statsadvokaten. Henleggelsene ble påklaget til Riksadvokaten, som ila politimannen et forelegg på 3000 kroner. Trond Volden nektet å vedta forelegget, og saken er nå ferdig behandlet i byretten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!