Politimann ga ut våpen

En betrodd og erfaren tjenestemann ved Arendal politidistrikt er siktet for å ha overdratt beslaglagte våpen, byttet bort politiets ammunisjon og for å ha gitt bort et av politiets haglgevær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimannen har tilstått de fleste forholdene, og er suspendert fra sin stilling. Mannen har også muntlig opplyst at han sier opp jobben i Arendal politidistrikt.

- Vi tar denne saken ytterst alvorlig. Vi vil ikke ha det, sier politimesteren i Arendal, Ole Petter Parnemann.

Tjenestemannen er blant annet siktet for å ha overdratt en stjålet pistol til en person som ikke hadde våpentillatelse.

Ga bort hagle

Han er også siktet for å ha byttet bort et større antall patroner tilhørende politiet, for deretter i egen vinnings hensikt å ha solgt patronene han hadde byttet til seg.

Videre er han siktet for å ha gitt bort blant annet et haglgevær tilhørende politiet samt for å ha oppbevart noen våpen og en større mengde ammunisjon i strid med regelverket.

Til SEFO

Politiet fikk kjennskap til saken 9. juli i år, og satte straks i gang etterforskning. Det ble snart oppdaget at saken var mer alvorlig enn antatt, og Kristiansand politidistrikt ble oppnevnt som settekammer i saken. Da flere opplysninger om forholdet kom fram, ble den raskt oversendt til Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker, SEFO. Mannen ble pågrepet 12. juli, men ble sluppet løs igjen søndag. I går ble han informert om den alvorlige siktelsen mot seg.