Politimann granskes for å ha tuklet med sønnens alkoprøve

Nå risikerer han inntil tre års fengsel.

HØYTIDSTESTING: Her tester UP julebordspromillen til bilistene i desember 2008. Politimennene på bildet har ikke tilknytning til saken som omtales i artikkelen. Foto: KNUT MOBERG
HØYTIDSTESTING: Her tester UP julebordspromillen til bilistene i desember 2008. Politimennene på bildet har ikke tilknytning til saken som omtales i artikkelen. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mistanken om at en ansatt i politiet kan ha tuklet med bevisene kom raskt på banen, etter at Folkehelseinstituttet meldte fra om tomme blodprøveglass. Agder politidistrikt varslet Spesialenheten for politisaker, som satte i gang med etterforskning.

For kort tid siden ble en politimann fra Lister, som gjelder regionen Lyngdal/Farsund, pågrepet og siktet. Han er avhørt, og sluppet fri i påvente av tiltale og straffeforfølging.  

Lang etterforskning - Vi fikk melding fra politidistriktet i sommer, og har hatt etterforskning på saken fram til nå. Det gjenstår noen små ting, men vi regner med å ha påtalen klar rett over nyttår, forteller Paa-Henrich Berle, leder av Spesialenheten for politisaker avdeling Vest-Norge.  

Berle er til vanlig privatpraktiserende advokat. Lederrollen er derfor et verv.  

- Men alle våre etterforskere har politibakgrunn, sier han.  

Det er for øvrig samme enheten som Berle leder, som også utferdiger påtalen i denne saken.  

Fjernet bevis Politimannens sønn var innblandet i en trafikkulykke i sommer. Det ble tatt blodprøve av den unge karen. Selve tuklingen med bevisene innebærer at faren, i kraft av å være politimann, fjernet prøvene og erstattet dem med tomme prøveglass.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer