Politimann granskes

En polititjenestemann i Hedmark politidistrikt mistenkes for å ha innvilget mer enn 130 utlendingssaker uten at noen andre myndighetsorganer fikk innsyn i vedtakene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politidistriktet og UDI gå nå gjennom arkivet for å få oversikt over eventuelle feil i vedtak om bosettingstillatelser, oppholdstillatelser og arbeidstillatelser.

Vedtakene som nå er under granskning skal ifølge avisa aldri ha blitt ført inn i sentrale dataregistre, slik at utlendingene risikerte å bli kastet ut av Norge selv om de hadde gyldige tillatelser.

Også et stort antall søknader om statsborgerskap skal ha blitt funnet liggende ubehandlet i arkivet. Ifølge VG skal også mange sesongarbeidstillatelser ha blitt innvilget ved at det uten ytterligere saksbehandling bare er blitt påført stempel i utlendingenes pass.

Politimester Svein Opsahl i Hedmark politidistrikt bekrefter overfor VG at det er avdekket at det har vært svikt i saksbehandlingen av utlendingssaker, men kan ikke si noe om sakens omfang.

- Vi kan i dag ikke si at det er blitt fattet noen uriktige avgjørelser. Men de avgjørelser som er tatt, er ikke blitt fulgt opp ved innføring i registre og arkivering, sier Opsahl.

Generalsekretær Morten Tjessem i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) krever Sefo-etterforskning av saken.

(NTB)