<strong>AVSLØRTE PEDO-NETTVERK:</strong> Politiet i Bergen jobbet i en lang periode med operasjon «Dark room» bak denne døra. Operasjonen har avdekket et større nettverk av pedofile. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN
AVSLØRTE PEDO-NETTVERK: Politiet i Bergen jobbet i en lang periode med operasjon «Dark room» bak denne døra. Operasjonen har avdekket et større nettverk av pedofile. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN Vis mer

«Dark room»:

Politimann i Bergen får sparken etter «Dark room»

En politimann i Bergen mister jobben etter at han var siktet i «Dark Room»-saken og ilagt forelegg. Mannen vil påklage avgjørelsen om å sparke ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Bergens Tidende gikk ansettelsesrådet i Vest politidistrikt tirsdag enstemmig inn for å gå til avskjedigelse av politibetjenten.

Mannens navn dukket opp i forbindelse med etterforskningen av den såkalte «Dark Room»-saken. I november ble han siktet for å ha lest noveller som viste fremstilling av overgrep mot barn helt ned i femårsalderen og har siden vært suspendert fra sin stilling. Mannen fikk et forelegg på 15.000 kroner som han godtok.

Mannens advokat, Vegard Austgulen, sier at de kommer til å klage på vedtaket om avskjedigelse.

- Vi mener at min klient kunne fortsatt i en annen stilling. Vi har forståelse for at han ikke har den tillit han trenger for å jobbe ut mot publikum, men det er andre stillinger i politiet han kan ha hvor man ikke behøver samme grad av tillit, sier Austgulen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer