«Dark room»:

Politimann i Bergen får sparken etter «Dark room»

En politimann i Bergen mister jobben etter at han var siktet i «Dark Room»-saken og ilagt forelegg. Mannen vil påklage avgjørelsen om å sparke ham.

AVSLØRTE PEDO-NETTVERK: Politiet i Bergen jobbet i en lang periode med operasjon «Dark room» bak denne døra. Operasjonen har avdekket et større nettverk av pedofile. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN
AVSLØRTE PEDO-NETTVERK: Politiet i Bergen jobbet i en lang periode med operasjon «Dark room» bak denne døra. Operasjonen har avdekket et større nettverk av pedofile. FOTO: PAUL S. AMUNDSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Bergens Tidende gikk ansettelsesrådet i Vest politidistrikt tirsdag enstemmig inn for å gå til avskjedigelse av politibetjenten.

Mannens navn dukket opp i forbindelse med etterforskningen av den såkalte «Dark Room»-saken. I november ble han siktet for å ha lest noveller som viste fremstilling av overgrep mot barn helt ned i femårsalderen og har siden vært suspendert fra sin stilling. Mannen fikk et forelegg på 15.000 kroner som han godtok.

Mannens advokat, Vegard Austgulen, sier at de kommer til å klage på vedtaket om avskjedigelse.

- Vi mener at min klient kunne fortsatt i en annen stilling. Vi har forståelse for at han ikke har den tillit han trenger for å jobbe ut mot publikum, men det er andre stillinger i politiet han kan ha hvor man ikke behøver samme grad av tillit, sier Austgulen.