ETTERFORSKER: En politimann er alvorlig skadet etter en ulykke på politiets skytefelt ved Birkeland. Politiets etterforskere er på stedet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
ETTERFORSKER: En politimann er alvorlig skadet etter en ulykke på politiets skytefelt ved Birkeland. Politiets etterforskere er på stedet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Politimann i kunstig koma etter eksplosjonsulykke

Ble alvorlig skadd i øvelse på treningsfelt i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politimannen som i går ble alvorlig skadd i en hendelse under skytetrening i Birkenes i Aust-Agder i går, ligger i kunstig koma.

Han ble i går ettermiddag fløyet til Ullevål sykehus, og har vært gjennom nye operasjoner. Spesialenheten bekrefter i dag at politimannen ble skadd i en eksplosjonsulykke.

Uforsiktig omgang

Spesialenheten for politisaker ønsker ikke å si noe om alder på politimannen, hvilken rolle han hadde under øvingen, eller hva slags øvelse som foregikk da ulykken skjedde.

- Men det var en eksplosjonsulykke, bekrefter etterforskningsleder Helle Gulseth i Spesialenheten overfor NTB onsdag.

Spesialenheten opplyste tirsdag at de har opprettet sak med hjemmel i straffelovens paragraf 188, som gjelder uforsiktig omgang med skytevåpen eller eksplosiver.

I en pressemelding i ettermiddag opplyser Spesialenheten at de av agjørt flere politifolk på stedet. Det var cirka 20 personer ansatt i politiet til stede på øvingsarenaen, alle i forbindelse med skytetrening.

- Etterforskingen har så langt avdekket at hendelsen ikke hadde en sammenheng med den avholdte skytetreningen. To tjenestepersoner var direkte involvert i hendelsen, hvorav en var den skadde tjenestemannen.

- I forbindelse med opprydding inne på området, oppsto det en eksplosjon. Så langt Spesialenheten er kjent med, medførte eksplosjonen ingen fare for andre personer enn de to. På bakgrunn av helsetilstanden til den skadde tjenestemannen, har det per nå ikke vært mulig for Spesialenheten å gjennomføre et avhør av ham. Den andre tjenestepersonen er avhørt, sier Spesialenhetens leder for etterforskningsavdeling Øst-Norge, Liv Øyen, i en pressemelding.

Spesialenheten vet ennå ikke hva som har forårsaket eksplosjonen.

- Vi jobber fortsatt med å kartlegge de faktiske forhold og vurderer å komme med en uttalelse om saken i løpet av dagen, sier Gulseth.

I kunstig koma

- Legene i Oslo er veldig godt fornøyd med jobben som ble gjort med politimannen i Kristiansand og de er optimistiske. Han skal i dag gjennomgå nye operasjoner. Han blir holdt i kunstig koma et par dager for å unngå smerter og hvile kroppen, sier Agder-politimester Kirsten Lindeberg i en pressemelding.

Politiet har tidligere opplyst at det ikke dreier seg om et vådeskudd.

I går var både krimteknikere fra Kripos og politiets bombegruppa på treningsfeltet Flakke Loner i Birkenes.

Hørte høyt smell

Et vitne Fædrelandsvennen har vært i kontakt med har opplyst at han hørte et høyt smell i området tirsdag formiddag.

- Av og til hører vi at de trener på arenaen, men jeg har aldri hørt et smell som dette, sa Håkon Flakk til Fædrelandsvennen tirsdag kveld.

Saken oppdateres