Politimann i retten for vold og trusler mot kvinnelig kollega og eks-samboer

Forsvareren: - De har hatt et turbulent forhold, men det burde ikke havnet i retten.

 POLITIETS MC-LOGO:  Episoden i det ene tiltalepunktet mot politimannen skal ha skjedd i klubblokalene til politiets egen MC-klubb Iron Pigs på Alnabru i Oslo, som seinere er lagt ned. Foto: NTB Scanpix.
POLITIETS MC-LOGO: Episoden i det ene tiltalepunktet mot politimannen skal ha skjedd i klubblokalene til politiets egen MC-klubb Iron Pigs på Alnabru i Oslo, som seinere er lagt ned. Foto: NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En polititjenestemann i 40-årene møter tirsdag i Oslo tingrett tiltalt for trusler og vold mot en kvinnelig kollega og tidligere samboer i 30-årene.

Begge jobber fortsatt i Oslo politidistrikt - som de gjorde under de to episodene som utgjør tiltalen etter straffelovens paragrafer 227 og 228.

Ifølge tiltalen ble kvinnen først truet og holdt kvelertak på utenfor et utested i Oslo sentrum natt til en fredag i september 2013.

Han tok tak i jakka henens og trakk ut av bilen hun satt i, ifølge tiltalen.

Det andre tiltalepunktet omtaler trusler og vold trekvart år seinere, da begge var i klubblokalene til politiets egen MC-klubb Iron Pigs i Østre Aker vei ved 04-tiden natt til en søndag i juni 2014.

Denne klubben er seinere lagt ned.

I tiltalen står det at han her først kastet en mobiltelefon på fornærmede, for så å sette seg oppå henne, slå henne i ansiktet og så gripe tak og vri om hennes venstre bryst.

- Knuse trynet
Den tiltalte politimannen skal satt albuen mot ansiktet hennes mens han skal ha truet med «å knuse trynet hennes så hun holdt kjeft for alltid», ifølge tiltalen.

Det er politimesteren på Romerike som har tatt ut tiltalen siden Oslo politidistrikt ikke skal vurdere strafferettslige forhold rundt sine egne. Strafferammen er inntil tre år fengsel

Advokat Thomas Randby (H) i Advokatfirmaet Elden er den tiltalte polititjenestemannens forsvarer.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld. Han og kvinnen har hatt et turbulent samboerforhold, men som ikke burde havnet i retten, sier advokat Randby til Dagbladet.

Han vil ikke utdype eller kommentere beskrivelsen i de to tiltalepunktene.

Lukket - på forhånd
- Kvinnen og hennes bistandsadvokat har begjært at saken går for lukkede dører. Det har politimannen og jeg  motsatt oss, men retten har allerede kommet med en kjennelse om lukkede dører før saken starter, opplyser forsvareren.

Han har ikke bestemt seg for om han vil be om åpne dører på nytt når den to dager lange saken starter tirsdag.

Politikvinnens bistandsadvokat Elisabeth Sejersted Brodtkorp i Advokatkollektivet Kindem & Co. vil ikke kommentere tiltalen eller den kommende rettssaken.

Det vil heller ikke leder i Oslo politiforening, Kristin Aga.

 - BURDE IKKE HAVNET I RETTEN:  Advokat Thomas Randby er forsvarer for den volds- og trusseltiltalte politimannen. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET
- BURDE IKKE HAVNET I RETTEN: Advokat Thomas Randby er forsvarer for den volds- og trusseltiltalte politimannen. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET Vis mer