Politimann innrømmer uforsvarlig skyting

Kula slo inn i kjøkkenveggen to meter over ei fem år gammel jente

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den erfarne politimannen fra Telemark vil førstkommende fedag erkjenne straffskyld og godta 30 dagers betinget fengsel pluss en bot på 15.000 kroner for uforsiktig atferd med skytevåpen.

Saken vil bli ført som en tilståelsessak for Nedre Telemark tingrett etter at politimesteren i Vestfold har avsluttet etterforskningen og levert sin innstilling til tingretten.

Vestfold politidistrikt har etterforsket saken som en ordinær straffesak. Spesialenheten for politisaker har ikke etterforsket saken fordi hendelsen ikke skjedde som et ledd i mannens tjeneste som politimann.

Det var i november 2010 to menn, den ene en erfaren politimann, avfyrte flere skudd utenfor egen bolig med flere ulike våpen. Blinken var plassert ute på et jorde, men minst ett skudd kom på avveie i et boligområde der kula traff et hus som lå mer enn 900 meter fra der skuddene ble avfyrt.

Det var under søndagsmiddagen hos en familie i nabolaget at et grovkalibret prosjektil slo inn i kjøkkenveggen to meter over ei fem år gammel jente. Da hadde kula først gått gjennom ytterveggen, en vegg inne og ei trapp i huset. Familien søkte tilflukt i kjelleren.

Politimannen er fra Telemark mens en annen som deltok i skytingen var fra Akershus. Han har akseptert et forelegg på 15.000 kroner.

NTB