ET DAGSVERK: Først da politiførstebetjent Svein-Erik Vatle ved Bamble lensmannskontor avsluttet arbeidsdagen, kom gjennombruddet i etterforskningen. Arkivfoto: PER FLÅTHE
ET DAGSVERK: Først da politiførstebetjent Svein-Erik Vatle ved Bamble lensmannskontor avsluttet arbeidsdagen, kom gjennombruddet i etterforskningen. Arkivfoto: PER FLÅTHEVis mer

Politimann jaktet på tyv i et døgn - fant ham i sin egen privatbil

Politi og røver var like overrasket i Bamble.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Det er kanskje på tide å se seg om etter andre karrieremuligheter for innbruddstyven (36) som ble pågrepet natt til i går.

- Jeg har ikke opplevd noe lignende, og kommer nok ikke til å oppleve det igjen, sier politiførstebetjent Svein-Erik Vatle ved Bamble lensmannskontor til Dagbladet.

Politiet fikk onsdag meldinger om grove tyverier fra to barnehager, og forskjellige biler med falske skilter.

- Tre politifolk etterforsket disse sakene utover dagen. Vi hadde ikke noen konkrete mistenkte, og nærmere midnatt måtte vi avslutte uten å ha kommet i mål med disse sakene, sier Vatle.

Han og en politibetjent gikk sammen til et parkeringshus der de to denne dagen hadde parkert privatbilene sine, på grunn av ombygging ved lensmannskontoret som hindret adkomst til garasje.

- Det var første gang vi hadde bilene våre der. Da kollegaen min kom fram til bilen sin, så vi at den var forsøkt brutt opp. I det jeg snur meg mot min egen bil fem meter unna, oppdager vi at det sitter en person inni bilen min. Han flyktet fra stedet, men vi klarte å pågripe ham 15-20-meter unna, forteller politiførstebetjenten.

Politifolkene, som hadde gått av vakt, hadde ikke håndjern med seg, og innbruddstyven prøvde å flykte enda en gang før han ga opp.

- Han var ikke særlig fornøyd. Men da vi tok ham for andre gang la han korta på bordet. Han påviste en sekk bak parkeringshuset, der vi fant mye av tyvgodset fra sakene vi hadde etterforsket hele dagen.

Etter å ha fått kontroll over gjerningsmannen i mørket, kjente de ham igjen som en lokal gjenganger.

- Vi kjenner ham godt. Han er fra Bamble, har flyttet til Porsgrunn, men har en forkjærlighet for hjemkommunen når han skal gjøre noe ulovlig, opplyser Vatle.

- Dette viser nok en gang at lokalkunnskap er av stor verdi i politiarbeidet. Helidigvis var begge betjentene også i god fysisk form, sier lensmann Åge Halvorsen til Porsgrunns Dagblad.

Den pågrepne 36-åringen blir i dag framstilt for varetektsfengsling, siktet for flere grove tyverier, bilbrukstyverier og befatning med narkotika.

- Vi har hatt mange rare pågripelser og hendelser, men det er unektelig spesielt at en person vi jakter på i nesten et døgn blir funnet mens han bryter seg inn i våre egne privatbiler, sier politiførstebetjent Vatle.