Politimann kjøpte tjuvgods - får erstatning

Han kjøpte en stjålet GPS. Nå er han tilkjent 2500 kr i erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimannen betalte 2500 kroner for GPS-en, som han kjøpte av en 25-åring. Etter at selgeren ble avslørt, måtte politimannen gi fra seg den stjålne GPS-en. I tingretten er 25-åringen dømt til å betale politimannen 2500 kroner.

25-åringen ble funnet skyldig i å ha solgt GPS-er til seks personer, inkludert politimannen.

Tingretten slår fast at det ikke kan ses bort fra at en eller flere av kjøperne var uaktsomme, da de kjøpte GPS-ene, men at 25-åringen har styrket kjøperne i deres uaktsomme villfarelse ved å tilsløre de faktiske forhold.

Advokat Heidi Ysen, som forsvarer en av kameratene, mener det er drøyt at 25-åringen må betale erstatning til kjøperne.

-  Kjøperne må ha forstått at de tok en sjanse. Jeg trodde det var vanlig at kjøperne av tyvegods fikk et forelegg og ikke erstatning i denne type saker, sier Ysen.

Kontrakt

Mandag 6. februar avtalte politimannen og 25-åringen å møtes ved McDonalds på Østre Aker vei ved Grorud, etter at politimannen hadde funnet en annonse for GPS-en på finn.no. Politimannen hadde lagd en kjøpekontrakt før møtet. Navnet på selgeren i kontrakten er et norsk navn. Et av punktene er at selger bekrefter at varene ikke var tyvegods. Selgeren viste ikke legitimasjon.

-  Jeg stusset ikke på prisen, fordi på blant annet finn.no var det annonser med GPS-er til samme pris, forklarer politimannen.

Mobilsjekk

Etter det Dagbladet får opplyst, stammer mobiltelefonene fra et innbrudd hos Bilia Personbil AS i Økernveien i Oslo. 25-åringen ble dømt for tyveriet og for bedrageri overfor de seks som hadde kjøpt GPS-ene.

De som hadde krevd erstatning fra 25-åringen, fikk det.