Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimann kjørte i fylla

Politimannen tok sjansen på å fyllekjøre hjem fra fest. Men ferden endte i en lyktestolpe og to parkerte biler. Dagen etter meldte han bilen stjålet på sitt eget politikammer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skiensbetjenten risikerer nå fengselsstraff for fyllekjøring og falsk anmeldelse. Førstestatsadvokat i Vestfold og Telemark Arnfinn Hval, nedlegger også påstand om at politimannen skal fradømmes stillingen sin.

I anmeldelsen skal mannen ha oppgitt at bilen ble stjålet en gang i løpet av den fuktige festkvelden, nærmere bestemt mellom lørdag kveld og søndag morgen klokken 7.30.

Nøkkel i tenninga

Men politiet trodde imidlertid ikke på forklaringen til den slu politimannen. Slike anmeldelser dukker gjerne opp i kjølvannet av fyllekjøring, skriver Varden. Dessuten var politimannens bil kjørt med nøkkel i tenninga, og ikke brutt opp, slik tilfellet gjerne er ved tyveri.

- Noen vitner hørte et kraftig smell natt til søndag, og ringte politiet. Da de kom på plass gikk de gjennom de vanlige prosedyrene sine, og forhørte eieren av bilen. Den siktede politimannen nektet da for å ha kjørt denne kvelden, og hevdet at bilen var stjålet. Men blant annet på bakgrunn av blodspor politiet fant i kupeen, erkjente han ved neste avhør å ha kjørt i fylla, sier Arnfinn Hval til Dagbladet.

Politimannen erkjenner ikke straffeskyld for den falske anmeldelsen.

Full nok

Og politimannen var full nok, skal vi tro Hval. Sannsynligvis hadde han rundt halvannen i promille, noe som i seg selv er nok til å bure inn fyllekjørere. Ved lavere promille enn 1,5 kan man få betinget dom.

Dagbladet har ikke lyktes i å få tak i den siktede politimannen.