Politimann langer ut mot Hadia Tajik på Facebook: - Er hun tilhenger av Breivik også?

Har tidligere mistet jobben på grunn av utsagn om Stoltenberg.

PÅ FACEBOOK: Politimann og Frp-politiker Stein-Robin Kleven Bergh fikk i fjor vår tilbake jobben i politiet etter at han har fått sparken to ganger for å blant annet å kalt Jens Stoltenberg et «krapyl» på Facebook. Nå langer han ut mot Hadia Tajik. Foto: Privat
PÅ FACEBOOK: Politimann og Frp-politiker Stein-Robin Kleven Bergh fikk i fjor vår tilbake jobben i politiet etter at han har fått sparken to ganger for å blant annet å kalt Jens Stoltenberg et «krapyl» på Facebook. Nå langer han ut mot Hadia Tajik. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(NTB/Dagbladet): Politietterforsker og Frp-politiker Stein-Robin Kleven Bergh, som tidligere har kalt Jens Stoltenberg «et krapyl», har lagt ut en krass melding om Hadia Tajik (Ap) på Facebook.

Politimannens statusoppdatering kommer etter at Ap-politikeren torsdag sa til Aftenposten at hun er kritisk til å forby utsagn som hyller terror.

- Spredte løgner om Frp «Sånne sitter på Stortinget - selvsagt for Ap. La oss hylle terrorister! Er ho tilhenger av ABB også? Fan?» skriver politimannen på sin Facebook-side søndag, ifølge VG.

Bergh fikk i 2013 sparken fra jobben etter at han kalte Stoltenberg «et krapyl» som spredte løgner om Frp, på Facebook.

Avgjørelsen ble senere omgjort, og Bergh jobber i dag som etterforsker ved Kongsvinger politistasjon.

Selv mener han det må være lov å spørre om Tajik støtter Anders Behring Breivik.

- Må være greit - Uttalelsene hennes forgyller, etter min mening, terrorisme, og da må det være et greit spørsmål å stille. Jeg påstår ingenting, jeg bare stiller spørsmål ved om hun er tilhenger av terrorisme, sier han til avisa.

Til Dagbladet sier han at han stiller seg bak politiets sikkerhetstjeneste (PST).

- Har i grunn sagt det som trengs. At jeg står mer på linje med PST enn justiskomiteens leder, skriver han i en SMS.

Hadia Tajik sier på sin side, gjennom rådgiver Svein Tore Bergestuen, at hun står for det hun uttalte til Aftenposten.

- Nå kan alle se - Når Tajik sier vi ikke bør forby ubehagelige og kontroversielle utsagn, som at noen hyller terror, betyr ikke det at hun støtter innholdet i det som blir sagt eller de som kommer med utsagnet. Det prinsipielle standpunktet betyr at hun mener et forbud mot slike utsagn vil virke mot sin hensikt.

SPØR TAJIK: Politimannens uttalelser kommer etter at Ap's Hadia Tajik sa til Aftenposten at hun er kritisk til å forby utsagn som hyller terror. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SPØR TAJIK: Politimannens uttalelser kommer etter at Ap's Hadia Tajik sa til Aftenposten at hun er kritisk til å forby utsagn som hyller terror. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Om politimannens utsagn mener hun det samme.

- Det hadde ikke vært klokt å forby det. Nå kan alle se hva han mener, det kan imøtegås og få eventuelle etterspill. Med et lovforbud ville ikke meningene hans blitt borte, men færre ville visst om dem, sier Tajik gjennom rådgiveren sin til Dagbladet.

Etter forrige runde med uttalelser - den gang mot Stoltenberg - sa Kleven Bergh til Dagbladet at han ville fortsette å ha meninger og at det kunne hende meningene havnet i sosiale medier.

- Jeg angrer ikke på det jeg skrev. Ytringsfriheten skal stå sterkt i Norge. Men det var bananspråk å kalle vår tidligere statsminister for et krapyl. Det var unødvendig og det gagner ingen å legge seg på det nivået. Jeg skal være mer saklig heretter, sa han.

LES OGSÅ: Politimann kalte Jens et «krapyl» og fikk sparken: Har fått massiv støtte. Men flere uttalelser ligger bak oppsigelsen, sier politimesteren.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer