Politimann må i fengsel

Dømt for å ha lekket informasjon til media. Mister retten til å være politi.

ERKJENNER:Den 57 år gamle politimannen erkjenner at han ga disse tre fangefotoene av de tiltalte i Søndre Land-saken til VG den 24. januar 2008. (Politimannen på hovedbildet har ingenting med lekkasjesaken å gjøre) Faksimile: VG
ERKJENNER:Den 57 år gamle politimannen erkjenner at han ga disse tre fangefotoene av de tiltalte i Søndre Land-saken til VG den 24. januar 2008. (Politimannen på hovedbildet har ingenting med lekkasjesaken å gjøre) Faksimile: VG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag klokka 14.30 falt dommen mot den 57 år gamle politimannen som i Øvre Romerike sto tiltalt for til sammen 23 punkter om brudd på taushetsplikten.

Politimannen fra Hedmark ble dømt for alle tilfellene av brudd på taushetsplikten, og dømmes til 90 dagers fengsel. 60 av disse gjøres betinget med en prøvetid på to år.

Dette betyr at den erfarne politimannen må sitte en måned i fengsel. Han fratas også retten til for framtida å jobbe i politiet. Begått med forsettI dommen fra Øvre Romerike tingrett heter det blant annet: «Retten er etter dette sikker på at tiltalte har brutt taushetsplikten ved samtlige tilfeller inntatt i tiltalebeslutningen på den måten taushetsbruddene er beskrevet der...»

Videre heter det: «Det er snakk om forsettlige brudd. Tiltalte har hatt anledning til å tenke og overveie, men likevel valgt å bryte taushetsplikten.»

I dommen blir lovbruddene karakterisert som alvorlige brudd på taushetsplikten, som kunne fått konsekvenser for etterforskning og irettføring av dobbeltdrapssaken i søndre Land.

«I dette tilfellet er det snakk om så mange brudd på taushetsplikten over lang tid begått av en erfaren og betrodd polititjenestemann, at straffeskjerpelsesbestemmelsen allerede av den grunn kommer til anvendelse.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer