Politimann med pistol pågrepet i væpnet aksjon

- Kom ut frivillig etter halvannen time fra Politihøgskolens lokaler i Kongsvinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Bevæpnede politistyrker gikk i natt til aksjon mot en polititjenestemann som var i besittelse av en pistol på internatdelen av politiets utdanningssenter i Kongsvinger.

- Vi fikk en bekymringsmelding i 01-tida som dreide seg om personlige problemer. Fordi dette var en politimann som er utstyrt med tjenestevåpen, tok vi de forholdsregler vi gjør i slike situasjoner, sier påtalesjef Kjell Kristian Ukkelberg ved Hedmark politidistrikt til Dagbladet.no.

Han opplyser at politimannen som skal ha vært i ubalanse overga seg til sine kolleger uten at de ble nødvendig å ta seg inn på rommet hans.

- Da politiet kom til stedet ble mannen kontaktet per telefon, og i 02.30-tida kom han frivillig og helt rolig ut og ble tatt hånd om av helsepersonell. Tjenestevåpenet hans med ammunisjon lå igjen på rommet, sier Ukkelberg.

Han opplyser at hendelsen er loggført som «ingen farlig situasjon» og mener det aldri var noen dramatikk under aksjonen.

- Dette var en tjenestemann som var innleid som instruktør hos oss, opplyser kommunikasjonssjef Torill Gulbrandesen ved Politihøgskolen til Dagbladet.

Hun hadde i morges ikke informasjon om hva politimannen instruerte i.

Spesialenheten for politisaker er varslet om hendelsen, opplyser Hedmark politidistrikt.