SIKTET: Den siktede politimannen er for tida sykmeldt og han har heller ikke deltatt på de siste møtene i kommunestyret.  Foto: JOHN T. PEDERSEN
SIKTET: Den siktede politimannen er for tida sykmeldt og han har heller ikke deltatt på de siste møtene i kommunestyret. Foto: JOHN T. PEDERSENVis mer

Politimann og politiker mistenkt for sex-overgrep mot 11 kvinner

Utnyttet stillingen sin, ifølge siktelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Den respekterte politimannen og politikeren er mistenkt for å ha misbrukt politistillingen til å skaffe seg seksuell omgang med 11 kvinner.

I vinter ble politimannen arrestert. Arrestasjonen slo ned som ei bombe. Den respekterte politibetjenten og lokalpolitikeren nektet enhver form for straffskyld.

Ifølge den alvorlige siktelsen som Spesialenheten for politisaker tok ut, skal politimannen ha misbrukt sin stilling som høyt betrodd politimann til å skaffe seg seksuell omgang med kvinner.

PC-bevis Politimannen satt varetektsfengslet i 14 dager før han ble løslatt. Spesialenheten for politisaker beslagla blant annet mannens pc, da de utførte en husransakelse i forbindelse med arrestasjonen.

Dagbladet får bekreftet at den beslaglagte pc-en har vært nøkkelen til det politiet mener er et gjennombrudd i saken.

Etterforskningsleder Knut Wold i Spesialenheten for politisaker er svært tilbakeholden med opplysninger, men bekrefter likevel at politimannen er mistenkt for å ha misbrukt flere kvinner.

- Den siktede politimannen skal avhøres om flere forhold. Han er mistenkt for å ha misbrukt stillingen, eller tillitsforhold for å skaffe seg seksuell omgang, sier etterforskningsleder Knut Wold.

Dagbladet får bekreftet at han, ved siden av misbruket av den ene kvinnen han er siktet for seksuell omgang med, nå også er mistenkt for seksuelle overgrep mot ti andre kvinner.

I avhørene av de fornærmede kvinnene skal det ha kommet fram at politimannen ved 24 forskjellige anledninger skal ha brukt politistillingen til å skaffe seg seksuell omgang eller ha krenket kvinner seksuelt.

Politimannen skal ha kommet i kontakt med kvinnene gjennom jobben som politibetjent

- Jeg ønsker ikke å kommentere detaljer i etterforskningen. Men det er korrekt at vi nå mistenker den siktede politimannen for en god del straffesaker, sier etterforskningsleder Knut Wold.

Spesialenheten for politisaker mener politimannen også har krenket kvinner seksuelt og utvist uanstendig atferd overfor kvinner på nettet.

Sykmeldt - Vi ønsker å avhøre den siktede politimannen om de nye forholdene. Etter avhøret vil saken bli vurdert og eventuelt tiltale vil bli besluttet av sjefen for Spesialenheten for politisaker, sier etterforskningsleder Knut Wold.

Politimannen er også ledende lokalpolitiker i hjemkommunen.

Ifølge ordføreren i kommunen har politimannen meldt forfall til de siste møtene i kommunestyret og formannskapet.

Politiet i Østfold, hvor politimannen er ansatt, bekrefter overfor Dagbladet at han er sykmeldt, og for tida ikke i tjeneste.

Avhør Advokat Oscar Ihlebæk, som forsvarer politimannen, sier til Dagbladet at denne saken åpenbart har to sider.

- Så langt vi på denne siden valgt ikke å tilkjennegi noe av det vi mener er sakens faktum. Bakgrunnen er at Spesialenheten først for få uker siden fri ga sakens dokumenter. Jeg har naturligvis ikke på grunn av dette kunnet gi min klient råd om å gå i avhør før mistankegrunnlaget er presentert og tilkjennegitt. Vi skal etter hvert ta stillingen til om politimannen skal gå i avhør, eller om vi skal få vårt syn på saken fram på en annen måte, sier Ihlebæk.