Politimann og politistudent alvorlig skadet etter knivstikking i Vennesla

- De har vært heldige, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To polititjenestemenn ble i ettermiddag stukket med kniv i Vennesla sentrum. Det meldte Agder politidistrikt på Twitter.

Politiet opplyser på sine hjemmesider at situasjonen for de to som ble knivstukket betegnes som alvorlig, men ikke livstruende.

- Siste melding vi har fått fra sykehuset er at begge tjenestemennene har vært heldige. Det er alvorlige skader, men det har vært flaks at det gikk så bra som det gikk. Dette kunne gått veldig galt, sier assisterende stabssjef i Agder politidistrikt, Jon Kvitne i en pressemelding.

Knivstikkingen skjedde rundt klokka 15.14 - og politiet fikk raskt kontroll over situasjonen. Nå etterforskes saken.

Var ubevæpnet Kvitne i Agder politidistrikt opplyser at de to politimennene var i sivil da knivepisoden skjedde. Ifølge NTB skal en av de skadde være en politistudent. Oppdraget var ifølge Kvitne ikke initiert av operasjonssentralen i politidistriktet, men av lokalt politi selv.

- Ingen av de to tjenestemennene hadde tjenestevåpen på seg, forklarer Kvitne.  

- Skulle de hatt det?

- I dette tilfellet skulle de ikke ha vært bevæpnet. Her i distriktet bærer politimenn i sivil normalt ikke våpen, forklarer Kvitne. 

Etnisk norsk Den antatte gjerningspersonen som er pågrepet og siktet for angrepet, er etnisk norsk.  Vedkommende psykiske helse vil bli undersøkt av helsepersonell før han blir avhørt, ifølge politiet.

De har i ettermiddag avhørt vitner til hendelsen, men vil ifølge Kvitne ikke si noe om hendelsesforløpet før de har avhørt de to tjenestemennene som ble skadd.

- Vi må høre deres versjon før vi går ut med noe informasjon, sier han til Dagbladet.

Besøkte skadde Politimester Kirsten Lindeberg var fredag ettermiddag og kveld på sykehuset for å se til sine alvorlig skadde tjenestemenn.

- Jeg fikk snakket med den ene skadde. Han var etter forholdene ved godt mot. Det gjør et stort inntrykk i hele politikorpset når to kollegaer blir utsatt for en så alvorlig hendelse. Heldigvis går det bra med begge to, sier Lindeberg.

Politiet ber vitner ta kontakt med politiet på telefon 02800.

Stukket i halsen Til Fædrelandsvennen forteller et vitne at han har observert en mann med noe som lignet en finlandshette komme gående mot en Prix-butikk.
— Vi sto og monterte et juletre. Plutselig kom en mann løpende tilbake gjennom lekeparken. Han var stukket i halsen med kniv, forteller vitnet, ifølge NTB. 

Flere skal ha hjulpet den knivstukkede mannen, som altså viste seg å være en politimann.

— Vi la ham på en benk og holdt papir mot halsen hans. Da så vi politiskiltet han hadde rundt halsen. Han var kledd i sivil, forteller vitnet til avisa, ifølge NTB. 

KNIVSTIKKING: Knivstikkingen skal ha skjedd på torget i Vennesla i Vest-Agder. Foto: Aleksander Alfredsen Larsen
KNIVSTIKKING: Knivstikkingen skal ha skjedd på torget i Vennesla i Vest-Agder. Foto: Aleksander Alfredsen Larsen Vis mer