Politimann og to sivile skutt

Mannen havnet i en krangel på Statoil-stasjonen på Kjeller på Romerike. Så gikk han og henta hagla og skjøt vilt rundt seg. Politimann truffet i hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet bekrefter nå at de har arrestert en mann etter skytedramaet i morges. Det blir avholdt en pressekonferanse klokka 09.45 og politet vil da komme med flere opplysninger.

Én politimann og andre personer ble skadd og er sendt til Akershus sentralsykehus.  

Det ble satt i verks full utrykning etter melding om skyting på Statoil-stasjonen på Kjeller i sjutida i morges.

Skjøt vilt rundt seg

- En mann kranglet med noen på en bensinstasjon på Kjeller. Tilsynelatende uten grunn gikk han og hentet en hagle i bilen, og skjøt vilt rundt seg mot alle som var i nærheten. En politimann ble truffet i hodet, og en annen person ble skutt i ryggen. En tredje person skal også være skadet, sier operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt til NTB. 

Vitner har fortalt at de har hørt åtte til ti skudd. Både Oslo og Romerike politidistrikt var involvert i jakten med biler og helikopter.

Politiet regner gjerningsmannen som svært farlig, og advarte publikum mot mannen da han var på frifot.

Gjerningsmannen stakk fra stedet i en eldre rød varebil av merket Toyota Hiace.

- Ikke hardt skadd

SKJØT TRE:  Mannen havnet i en krangel på bensinstasjonen, gikk tilbake til bilen og hentet hagla før han skjøt tre personer. Foto: SCANPIX
SKJØT TRE: Mannen havnet i en krangel på bensinstasjonen, gikk tilbake til bilen og hentet hagla før han skjøt tre personer. Foto: SCANPIX Vis mer

De tre skadde personene er brakt til Akershus Universitetssykehus og ligger nå til utredning. Ifølge informasjonsrådgiver Christian Mjelde er de ikke hardt skadd.

- Det er ikke snakk om livstruende skader. De tre har ulike skuddskader, sier Mjelde til Dagbladet.no.

Han har foreløpig ingen opplysninger om nøyaktig skadeomfang, kjønn eller alder på skuddofrene.

- Blødde fra hodet

Arne Pedersen er nabo til bensinstasjonen og gikk ut da han hørte skuddene. Han hjalp en av de skadde som satt i veikanten.

- Han blødde fra hodet og hadde blod over hele kroppen, men han så ikke ut til å være livstruende skadd. Vi fikk pakket ham inn i klær så han skulle holde varmen, forteller Pedersen til Dagbladet.no.

Pedersen ble ikke vitne selve skuddramaet.

POLITIMANN SKUTT: En av de tre som ble truffet var en politimann.
KOM I DENNE BILEN: Den pågrepne mannen som skjøt tre personer på Kjeller i dag tidlig, kom til bensinstasjonen i denne Toyotaen.