Politimann pågrepet etter mistenkelig dødsfall

Etterforskes for falsk forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) : En politimann fra Telemark politidistrikt er pågrepet og siktet for falsk forklaring etter et dødsfall i Brevik natt til lørdag 3. august.

Det var en kvinne i 30-årene som ble funnet død i vannkanten i vannet ved Sandøya utenfor Brevik i 10-tiden lørdag formiddag.

- Politimannen var sammen med kvinnen i en sosial sammenheng på kvelden og natten før kvinnen ble funnet død, opplyser politiadvokat Lise Dalhaug i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

Han ble avhørt som vitne i saken, sammen med en rekke andre.

- Det synes ikke å være samsvar mellom mannens forklaring og de fakta politiet har dokumentert i forbindelse med etterforskningen, opplyser Dalhaug.

På bakgrunn av dette ble politimannen pågrepet tirsdag formiddag og fraktet til Vestfold som etterforsker saken.

Kjente kvinnen
Den siktede polititjenestemannen kjente kvinnen og hennes familie.

- Noen har spurt om de hadde et forhold, det hadde de ikke. De var bekjente, understreker Dalhaug.

Kvinnen ble funnet død på morgenen av noen tilfeldig forbipasserende. Telemark politidistrikt opprettet en undersøkelsessak og oppfordret, samme dag som kvinnen ble funnet, publikum som eventuelt hadde gjort observasjoner på natten til 3. august, om å ta kontakt med politiet.

Dødsfallet ble først ikke ansett som mistenkelig, men dette har nå endret seg.

Ønsker tips
«I løpet av uke forrige uke kom det inn informasjon til politiet som har resultert i at politiet nå anser kvinnens død som mistenkelig, og har iverksatt etterforskning med tanke på om kvinnen kan ha blitt utsatt for en kriminell handling.» skriver politiet i dag.

Politiet i Vestfold ønsker fortsatt tips i saken.

De er først og fremst interessert i å komme i kontakt med personer som har befunnet seg i området ved Breiviksbrua den 3. august mellom kl. 0300 og 0500.

- Det beyr at det er i dette tidspunktet vi mener noe kan ha skjedd, sier Dalhaug.

Det er opprettet en tipstelefon i saken: 98018751.

Siden forholdet politimannen etterforskes for ikke skjedde da han var i tjeneste, etterforskes han ikke av spesialenheten for politisaker.

Han er rutinemessig suspendert fra sin stilling mens etterforskningen pågår.