Politimann pyntet på vitnemål

Ville ha fast jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): For å få fast jobb på lensmannskontoret i Aurskog-Høland, pyntet politimannen på vitnemålet fra politihøyskolen.

Den 26 år gamle mannen fikk sparken og måtte gå på dagen. Nå har politiet anmeldt han for dokumentforfalskning.

- Det var da vi ba om mer dokumentasjon og flere attester, at vi oppdaget at det var foretatt endringer på vitnemålet, sier lensmann Per Torgersen til Romerikes Blad.

Politimannen hadde først et sommervikariat før han søkte på den faste stillingen på lensmannskontoret. Da var blant annet papirene fra praksisen forandret på.

- Flere sider var fjernet og mannen hadde selv oppgradert vurderingen av yrkesforståelse, samarbeid, opptreden og orden fra karakteren \'under norm\' til \'norm\', sier leder av spesialenheten for politisaker, Jan Egil Presthus, til Romerikes Blad.

Mannen erkjente forholdet da han ble avslørt. Lovbruddet har en strafferamme på fire års fengsel, og mannen møter i Nes Tingrett førstkommende mandag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer