Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimann sendte trussel som tekstmelding

BARDUFOSS/TROMSØ (Dagbladet): UP-betjenten glemte å få Bernt Rosnes' underskrift på et forenklet forelegg. For å rette opp sin egen tabbe truet politimannen med anmeldelse - pr. tekstmelding.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bernt Rosnes (19) vedtok et forelegg på 3000 kroner etter at han unnlot å stanse helt foran et stoppskilt. Men Utrykningspolitiet glemte å få 19-åringens underskrift. UP-betjenten ringte til Rosnes flere ganger. Til slutt truet han med anmeldelse pr. SMS! Så troppet UP-betjenten til overmål opp hjemme hos den arme trafikksynderen - med utrykningskjøretøy og iført uniform - for å få signatur.

- Forfulgt

- Jeg føler meg forfulgt av en overivrig, desperat UP-betjent. Han gjorde alt for å redde sitt eget skinn, og jeg stiller spørsmål ved lovligheten. Derfor har jeg kontaktet politiets vaktsjef i Stavanger og tatt kontakt med advokat, sier Bernt Rosnes.

Rosnes er for tida inne til militærtjeneste i Bardufoss. Men forrige uke hadde han permisjon hjemme i Stavanger.

Torsdag kveld var han på biltur med en kompis. I et kryss overholdt han ikke stopp-skiltet.

- Jeg gled sakte ut i krysset. Dette ble observert av en UP-patrulje. De vinket meg inn og ba meg vedta et forenklet forelegg på 3000 kroner. Jeg aksepterte forelegget. Verken UP eller jeg tenkte på underskriften min, forteller Bernt.

Fredag kveld satt han i IMI-kirken i Stavanger på konsert med Sigvart Dagsland.

- Under konserten hadde noen prøvd å ringe fra et for meg ukjent mobilnummer. Jeg ringte tilbake, og UP-betjenten svarte. Han forklarte om den manglende underskriften, og sa seg villig til å komme hjem til meg samme kveld. Men jeg skulle rydde etter konserten og ba ham ringe neste dag.

Hjemmebesøk

Neste dag var Bernt Rosnes på besøk hos sine foreldre, uten strøm på mobilen. Da hadde UP-betjenten gjort et ukjent antall henvendelser.

- Først søndag fikk jeg ladet telefonen. Da fikk jeg opp følgende tekstmelding: «Du må ringe straks ellers kan forholdet bli anmeldt. Hilsen U P,» sier Rosnes. Litt seinere kom ringte den nidkjære UP-betjenten på hjemme hos Rosnes. Endelig fikk han underskriften sin.

Bernt Rosnes vurderer nå å be SEFO granske hvorvidt UP-betjenten har gått over streken.

OPPGITT: Bernt Rosnes med tekstmeldingen han fikk fra UP-betjenten. Bare den siste P-en i UP mangler på den første sida i displayet. Han synes lite om arbeidsmetodene til polititjenestemannen.Foto: JAN-ERIK BERGSTAD, NYE TROMS
Hele Norges coronakart