Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimann siktet for drap på 15-åring. Skjøt med rifle på bil full av tenåringer

Vekker sterke reaksjoner i USA.

SKUTT OG DREPT: Jordan Edwards og faren Odell Edwards. Jordan, 15 år gammel, ble forrige lørdag skutt i hodet av en hvit politimann da han dro fra en fest sammen med to av brødrene sine og to andre tenåringer. Foto: Lee Merritt / Edwards family / AP / NTB scanpix
SKUTT OG DREPT: Jordan Edwards og faren Odell Edwards. Jordan, 15 år gammel, ble forrige lørdag skutt i hodet av en hvit politimann da han dro fra en fest sammen med to av brødrene sine og to andre tenåringer. Foto: Lee Merritt / Edwards family / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En politibetjent fra Texas i USA er siktet for å ha drept en 15 år gammel afroamerikansk gutt etter at han skjøt inn i en bil full av tenåringer.

Fredag ble det utstedt arrestordre på den siktede, Roy Oliver, for drapet på Jordan Edwards 29. april.

Oliver, som fikk sparken fra jobben etter skytingen, meldte seg klokka 20.15 fredag for politiet, men slapp ut etter å ha betalt kausjon på nærmere 2,6 millioner kroner.

Skjøt for å skade

Oliver og en kollega rykket ut til en fest etter melding om at mindreårige drakk alkohol der forrige lørdag, ifølge The Dallas Morning News.

DRAPSSIKTET: Politimannen Roy Oliver er siktet for drapet på 15-åringen Jordan Edwards. Foto: Parker County Sheriff's Office / AP / NTB scanpix
DRAPSSIKTET: Politimannen Roy Oliver er siktet for drapet på 15-åringen Jordan Edwards. Foto: Parker County Sheriff's Office / AP / NTB scanpix Vis mer

Da de kom dit var Jordan og fire andre i ferd med å sette seg i en bil for å forlate festen etter at det ble hørt skudd på stedet. Politibetjent Oliver fyrte av en rifle mot bilen og traff 15-åringen i hodet.

Ifølge sheriffkontoret i Dallas er det skjellig grunn til å tro at politimannen mente å forårsake alvorlig kroppsskade og utførte en handling som helt klart medførte fare for tap av liv.

Reaksjoner

Politiet hevdet i utgangspunktet at Oliver skjøt fordi bilen rygget aggressivt mot ham, men filmopptak viser at bilen forsøkte å kjøre vekk fra politiet da det ble skutt. Skytingen er den siste i en rekke av flere der afroamerikanske unge menn er skutt og drept av hvite politifolk, og vekker sterke reaksjoner i USA.

Oliver har tidligere vært suspendert fra jobben i korte perioder på grunn av oppførselen sin, med banning, utbrudd og problemer med å kontrollere seg. Han skal ha blitt pålagt å ta sinnemestringskurs i 2016.

Han har tidligere fått en reprimande for respektløs behandling av sivile, men dette ble senest 27. januar i år omtalt som en engangsepisode. Han fikk imidlertid beskjed om å være seg sin oppgave bevisst.