Drap på Kolbotn:

Politimann siktet for drap på kona

Et ektepar ble natt til onsdag funnet døde i sitt hjem på Kolbotn utenfor Oslo. Den avdøde ektemannen er nå siktet for drap på kona.

DØDE: Et ektepar ble natt til onsdag 22. september funnet døde i sitt hjem på Kolbotn i Nordre Follo. De avdøde er nå obdusert, skriver politiet i en pressemelding fredag ettermiddag. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det melder Øst politidistrikt i en pressemelding fredag ettermiddag, etter å ha mottatt de foreløpige obduksjonsrapportene.

- På bakgrunn av disse, samt opplysninger fra den tekniske og taktiske etterforskingen, har Øst politidistrikt i dag siktet den avdøde mannen for drap på sin kone, skriver politiet.

- De foreløpige obduksjonsrapportene, sammenstilt med opplysninger fra den tekniske og taktiske etterforskingen, styrker også politiets oppfatning om at han etter drapshandlingen tok sitt eget liv, sier politiadvokat Nina Marthinsen i Øst politidistrikt.

Politiet mener det er brukt kniv under drapshandlingen, og har gjort beslag av en kniv på stedet, skriver de.

- Vi kan ikke si med sikkerhet om denne kniven er drapsvåpenet, men det er noe som vil komme fram gjennom videre undersøkelser, sier Marthinsen til Dagbladet.

ETTERFORSKNING: Politiet skal nå gå videre med etterforskningsskrittene. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ETTERFORSKNING: Politiet skal nå gå videre med etterforskningsskrittene. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Tragisk og vond

De avdøde er en mann og en kvinne i 40-åra. Begge ble natt til onsdag funnet med store skader, og begge ble bekreftet omkommet på stedet.

Paret har mindreårige barn som blir ivaretatt av nær familie.

- Dette er en svært spesiell sak som er tragisk og vond for alle involverte, sier Marthinsen.

Mannen har bakgrunn fra politiet og har de siste åra vært ansatt på Politihøgskolen. Dagbladet har vært i kontakt med pressevakten til Politihøgskolen, som bekrefter at en av de døde var ansatt hos dem.

Etterforskingen vil fortsette i noe tid. Det gjenstår avhør av vitner og andre, og politiet vil fortsette å kartlegge og innhente relevant informasjon som kan bidra til å belyse saken, skriver de i pressemeldingen.

Opplysninger av interesse

Politiadvokaten opplyser til Dagbladet at politiet nå skal gå videre med etterforskningsskrittene, som å avhøre vitner, for å få opplysninger om hendelsen.

Hun vil imidlertid ikke opplyse om hvem som blir avhørt i saken, men informerer om at det er personer i familien, omgangskrets, og andre bekjentskap.

- Alle opplysninger som er knyttet til siktede vil være av interesse for den videre etterforskningen, sier Marthinsen til Dagbladet.

Ettersom den siktede mannen er død ligger det i sakens natur at mannen ikke kommer til å bli tiltalt og dømt, opplyser politiadvokaten.

- Vi må avslutte etterforskingen med de etterforskningsskrittene som gjenstår, og så sender vi sakens opplysninger til statsadvokaten, sier Marthinsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer