Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimann siktet for drapstrusler

TROMSØ (Dagbladet): En politimann i Finnmark er suspendert, siktet for drapstrusler mot eks-samboeren og hennes to barn. Hun oppfatter ham som uberegnelig og farlig. Da hun ville bryte forholdet, skal han ha truet med å skyte familiens hund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimannen har også tidligere vært suspendert. Han ble midlertidig fjernet fra sin stilling da han i 1994 ble anmeldt for mishandling og vold mot sin daværende kone. Da var han ansatt ved et politikammer på Østlandet. Han fikk komme tilbake på jobb da anmeldelsen ble trukket.

Kort etter ble han ansatt ved et politidistrikt i Finnmark.

Nå anklages han for drapstrusler, blant annet rettet mot to mindreårige barn. Anmeldelsen er levert av barnas far, som er lokalpolitiker.

- Dette er en fryktelig belastning for meg som far, det er nesten ikke til å leve med. Jeg føler en stor angst for hva som kan skje med mine to barn. Det gjør ikke saken bedre at det er et maktmenneske med uniform som står bak, sier han.

Besøksforbud

For vel to år siden skilte han og eks-kona lag etter et langt ekteskap. De har to mindreårige barn sammen. Etter ei tid opprettet eks-kona et samboerforhold med politimannen.

Da dette forholdet tok slutt, startet drapstruslene.

- Jeg skal drepe både deg og barna, skal politimannen ha sagt da han ringte sin tidligere samboer i jula.

- Min eks-kone var opprørt og redd da hun fortalte meg dette. Jeg nølte ikke med anmeldelse, sier lokalpolitikeren.

2. juledag ble politimannen pågrepet og arrestert. Etter tre dager i varetekt ble han sluppet fri med kraftig innskrenket bevegelsesfrihet.

Tiltale

Forhørsretten har gitt klarsignal til å opprette et såkalt besøksforbud for politimannen.

Etter det Dagbladet forstår gjelder forbudet en rekke personer: Eks-samboeren, barna, politikeren - og deres omgangskrets og familier.
Vadsø politidistrikt er oppnevnt som sette-distrikt.

- Mannen har status som siktet. Saken er på det nærmeste ferdig etterforsket. I løpet av uka avgjør vi om det skal tas ut tiltale, sier politiinspektør Christine Gangåssæt.

Trakassering

Ifølge Gangåssæther ser politiet svært alvorlig på saken, særlig ettersom en betrodd polititjenestemann er involvert.

I avhør nekter han påstandene framsatt mot ham.

Kvinnen har fått utdelt trygghetsalarm, og vil levere inn egen anmeldelse mot ham. Med tanke på en framtidig rettssak har hun tatt kontakt med bistandsadvokat.

- Drapstruslene er meget konkrete, og har tiltatt den siste tida. Hun oppfatter politimannen som farlig, og hevder å ha vært utsatt for fysisk og psykisk mishandling og trakassering. Det er dessverre all grunn til å ta dette på alvor, sier Hovde til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!