Politimann siktet for korrupsjon

Steinar Bastesen engasjert i 18 år gammel strid om salget av et steinselskap i Nordland.

SANDNESSJØEN 20010828: Partiformann i Kystpartiet Steinar Bastesen blir en strålende blid skipper Steinar med en gang han setter seg i den raske 22-fotingen for å farte rundt Helgelandskysten og drive valgkamp.
Foto: Erik Veigård / SCANPIX
SANDNESSJØEN 20010828: Partiformann i Kystpartiet Steinar Bastesen blir en strålende blid skipper Steinar med en gang han setter seg i den raske 22-fotingen for å farte rundt Helgelandskysten og drive valgkamp. Foto: Erik Veigård / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En politimann er siktet for korrupsjon i forbindelse med en 18 år gammel strid om salget av et steinselskap i Nordland.

Ifølge VG gjelder ikke korrupsjonsanklagene nødvendigvis at mannen har beriket seg selv, men at han kan ha opptrådt slik at andre kan ha oppnådd vinning.

I 1990 kjøpte Stein Sturla Steinsvik og hans selskap Hustadkalk alle aksjene i Norsk Marmor. Den siktede politimannen har etterforsket salget og har etter hvert blitt svært engasjert i saken. Han har blant annet sagt til Finansavisen at dette åpenbart er et straffbart forhold, og at den tidligere eieren av Norsk Marmor fortsatt har rettighetene på sin side, fordi salget ikke er dokumentert.

Ifølge VG har siktelsen bakgrunn i flere e-poster som Spesialenheten for politisaker har fått tilgang til. Her skal det blant annet fremgå at politimannen er økonomisk dypt involvert i saken. Tidligere stortingsrepresentant Steinar Bastesen fra Kystpartiet er også nevnt som en økonomisk støttespiller i saken. Han bekrefter overfor VG at han er villig til å betale for en eventuell rettssak for selgeren av Norsk Marmor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer