Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seksuelle overgrep mot barn:

Politimann siktet for seksuell omgang med mindreårig jente

- Vi håndterer dette som en personalsak nå, sier politimesteren i distriktet mannen er ansatt. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En politimann i 30-åra er siktet for seksuell omgang med ei jente under 16 år.

Dagbladet får bekreftet fra det aktuelle statsadvokatembetet at mannen er under etterforskning.

- Jeg har vært involvert i saken ettersom politidistriktet hvor personen er ansatt ikke er habilt til å etterforske saken. Saken vil derfor etterforskes av et annet politidistrikt, sier statsadvokaten i det aktuelle statsadvokatembetet.

Oppnevnt forsvarer

Politimannen, som ikke er varetektsfengslet, har fått oppnevnt forsvarer.

- Han er gjort kjent med siktelsen og forholder seg til det han er siktet for. Per nå har vi ikke fått innsyn i dokumentene, sier mannens forsvarer.

- En personalsak

Politiet i politidistriktet hvor mannen jobber, ønsker ikke å kommentere etterforskningen ettersom de er tatt av saken av habilitetsgrunner.

- Vi håndterer dette som en personalsak nå. Det er alltid problematisk for oss når en person som er ansatt i politiet blir siktet for et straffbart forhold, sier politimesteren i politidistriktet.

Strafferammen for seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år er fengsel i inntil 6 år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling