FENGSLET: Her i Oslo tingrett ble politimannen og lokalpolitikeren varetektsfengslet, siktet for å ha brukt stillingen som politimann til å skaffe seg seksuell omgang.


Foto: Agnete Brun
FENGSLET: Her i Oslo tingrett ble politimannen og lokalpolitikeren varetektsfengslet, siktet for å ha brukt stillingen som politimann til å skaffe seg seksuell omgang. Foto: Agnete BrunVis mer

Politimann siktet for sexmisbruk av flere kvinner

En høyt betrodd politibetjent og politiker er varetektsfengslet, siktet for å ha misbrukt politistillingen for å skaffe seg seksuell omgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Etterforskningsleder Knut Wold i Spesialenheten for politisaker er svært tilbakeholden med opplysninger om saken. Men bekrefter likevel at Spesialenheten har pågrepet en politimann.

—Vi har pågrepet en person. Han er siktet for å ha misbrukt stillingen, eller tillitsforhold eller avhengighetsforhold for å skaffe seg seksuell omgang, sier etterforskningsleder Knut Wold.

Etterforskningslederen i Spesialenheten bekrefter også at politimannen er siktet for seksuell krenkelse, og uanstendig atferd overfor kvinner på Internett.

Fengslet Ved siden av den høyt betrodde politistillingen, er politimannen ledende politiker i lokalsamfunnet. Politimannen er varetektsfengslet i Oslo tingrett for to uker med brev- og besøksforbud.

Politimannen er ikke hjemmehørende i Oslo.

— Min klient nekter straffskyld, utover det har jeg ingen kommentarer til saken, sier advokat Jens-Ove Hagen.

Etter det Dagbladet erfarer, er politibetjenten siktet for ved to tilfeller å ha misbrukt sin stilling for å ha skaffet seg seksuell omgang.

Falske ID på nettSpesialenhetens etterforskning skal også ha avdekket at politimannen skal ha operert med falske identiteter på Internett. Politimannen skal ha vært aktiv på forskjellige nettsamfunn.

Mye av politibetjentens internettaktivitet skal ha vært seksuelt relatert og direkte rettet mot yngre jenter.

Minst fem yngre jenter skal være utsatt for politimannens seksuelt relaterte kontakt på Internett.

Spesialenheten for politisaker skal ha foretatt en rekke beslag. Både datamaskiner og telefonutstyr er beslaglagt. Det har også vært foretatt ransakelser i saken.

Etter det Dagbladet får opplyst, skal politiet ha mistanke til at den varetektsfengslede politimannen kan ha operert under flere falske e-postadresser og internettprofiler, enn de fem som foreløpig er avdekket.

Etterforskningen er i en innledende fase. Likevel skal avhør av fornærmede og databeslag vise at politimannen i flere år kan ha operert seksuelt uanstendig på Internett.

Det skal være minst sju fornærmede i saken: Fem yngre jenter som skal ha blitt krenket seksuelt på Internett, og to kvinner som Spesialenheten mener politimannen har misbrukt stillingen sin ovenfor — for å skaffe seg seksuell omgang.

Politisk strid
I en politisk strid i kommunen skrev politimannen følgende i et brev til politimesteren i området, hvor han betegnet handlemåten til en ansatt i kommunen slik:

— Dette er å tråkke langt utenfor moralske normer, etiske regler og antakelig også lovverket.

Bakgrunnen for det krasse brevet var at den kommunal ansatte mente politimannen og en annen politiker skulle ha framskaffet og brukt taushetsbelagte opplysninger på en ulovlig måte. Disse opplysningene skulle de ha brukt i et mistillitsskriv.