FENGSLINGSMØTE: En politimann i 30-åra er siktet for voldtekt og framstilles for fengsling i ettermiddag. På bildet er Marit Oliver Storeng, etterforskningsleder i Spesialenheten for politisaker. Foto: Trym Mogen
FENGSLINGSMØTE: En politimann i 30-åra er siktet for voldtekt og framstilles for fengsling i ettermiddag. På bildet er Marit Oliver Storeng, etterforskningsleder i Spesialenheten for politisaker. Foto: Trym MogenVis mer

Politimann siktet for voldtekt: - Vi er avhengige av tillit hos publikum, sier politisjef

Varetektsfengslet i ei uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det kjent at en politimann i 30-årene fra Østlandet er siktet for voldtekt.

- Jeg kan bekrefte at vi på onsdag pågrep en politmann som nå er siktet for brudd på straffelovens paragraf 192 b, sier Marit Oliver Storeng, etterforskningsleder i Spesialenheten for politisaker til Dagbladet før fengslingsmøtet som ble holdt i ettermiddag.

Der bestemte Oslo tingrett at den voldtektssiktede politimannen skal varetektsfengsles i ei uke med brev- og besøkskontroll.

Spesialenheten ba om to uker i varetekt for polititjenestemannen. Den siktede besluttet i tingretten å ta betenkningstid.

Siktet for voldtekt etter etterforskning - Det er én fornærmet knyttet til voldtektssiktelsen. Siktelsen bygger på at han har blitt kjent med vedkommende, ikke i kraft av sin stilling som politi, men fordi han er politi og fordi han er synlig i samfunnet som politi, sier etterforskningsleder i Spesialenheten Marit Oliver Storeng til Dagbladet.

Hun opplyser at dette skjedde et par år tilbake i tid.

- Siktelsen kommer opp i forbindelse med en anmeldelse som knytter seg til et forhold 2014 hvor han angivelig skal ha sendt et bilde med seksualisert innhold til en mindreårig jente. Det var på bakgrunn av den siktelsen at han ble pågrepet på onsdag.

Storeng sier at opplysningene som nå danner grunnlag for den mest alvorlige delen av siktelse - voldtektssiktelsen - kom fram i vitneavhør i den eldre saken saken.

- Det er to ulike fornærmede knyttet til to ulike siktelser mot polititjenestemannen. Det ene er altså at han skal ha sendt et seksualisert bilde til en mindreårig jente.

- Forklart seg ufullstendig Det er tatt beslag av eiendeler som skal gjennomgås. Det er fortsatt en del vitner som skal avhøres.

Hun sier det er fare for bevisforspillelse fordi Spesialenheten ennå ikke har kontroll over beslagene.

Storeng ønsker ikke å gå inn på om det kan være flere fornærmede, og påpeker at det er flere vitner som skal gjennomføres og beslag som skal gjennomgås. Spesialenheten har avhørt siktede flere ganger de siste dagene.

- Vi har grunn til å tro at han har forklart seg ufullstendig og uriktig på enkelte punkter, sier Storeng.

- Avhengig av tillit Nordre Buskerud politidistrikt bekrefter i en pressemelding at en ansatt i politidistriktet ble pågrepet av Spesialenheten onsdag 27. mai.

- Saken blir etterforsket av Spesialenheten. Som arbeidsgiver tar vi det på største alvor. Det er alltid alvorlig når en polititjenestemann blir anmeldt, siktet eller tiltalt for straffbare forhold. Vi er avhengige av god tillit hos publikum, sier politiinspektør Petter Solberg til Dagbladet.

Politimannen nekter straffskyld.

I straffelovens paragraf §192 b, som mannen er siktet etter, heter det: «Den som har seksuell omgang med noen som er bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg handlingen».