Politimann siktet i korrupsjonssak mot journalist

En politimann blir etterforsket av Spesialenheten for mulig brudd på taushetsplikten i en sak der en tidligere journalist er siktet for korrupsjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan bekrefte at Spesialenheten etterforsker en sak mot en person med tilknytning til Asker og Bærum politidistrikt, sier politimester Terje Nybøe til Nettavisen.

Mannen er siktet for «mulig brudd på taushetsplikten», ifølge Nybøe. Han vil ikke kommentere saken ytterligere, heller ikke om tjenestemannen er suspendert fra stillingen sin.

Saken settes i sammenheng med pågripelsen og siktelsen mot en tidligere journalist for korrupsjon for en uke siden. Det er knyttet betydelig hemmelighold rundt korrupsjonssaken. Verken forsvareren eller politiet vil annet enn helt overfladisk kommentere innholdet i den. Også fengslingskjennelsen fredag er unntatt offentlighet.

- Klienten min nekter for å ha gjort noe som helst straffbart. Selv om han legger til grunn det faktum som politiet legger til grunn, så anses det fra vår side at forholdet ikke er straffbart, sa mannens forsvarer, advokat Jonny Sveen, til VG.

Den korrupsjonssiktede mannen i 50-årene har tidligere jobbet i riksdekkende medier, men har senere drevet med annen virksomhet.
(NTB)