Politimann skjøt kvinnen i Tromsø

Bakgrunnen antas å være et oppløst samboerforhold.

SKYTEEPISODE I DAG TIDLIG: Informasjonssjef Morgan Lillegård i Tromsø kommune og innsatsleder Bård Mosli ved åstedet. Foto: Rune S. Bertiniussen/SCANPIX
SKYTEEPISODE I DAG TIDLIG: Informasjonssjef Morgan Lillegård i Tromsø kommune og innsatsleder Bård Mosli ved åstedet. Foto: Rune S. Bertiniussen/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ/OSLO (Dagbladet.no): - Vi kan bekrefte at den som skjøt er ansatt i politiet i Tromsø, melder politimester Truls Fyhn selv på en pressekonferanse nå.

Bakgrunnen for drapet antas å være et samboerforhold som opphørte i forrige uke.

Høyst sannsynlig har mannen ventet ved parkeringsplassen da kvinnen kom på jobb.

Politimannen skulle selv på jobb i dag.Politiet sa i dag selv, også til Dagbladet.no, at politimannen også hadde omkommet, men politiet sier nå at han er meget hardt skadd, og ikke er død. Han er så hardt skadet at han trolig ikke vil overleve.

Han brukte politiets tjenestevåpen.

- Vi kan nå bekrefte at det er politipersonen eget tjenestevåpen som er brukt, sier Einar Lysnes, politiinspektør i Tromsø, til Dagbladet.no.

Hun var 41 år Politiet kan ikke informere om de involvertes identitet fordi alle pårørende ikke er varslet, men opplyser at kvinnen er 41 år. Den ansatte i politiet var 53 år. Kvinnen jobbet på en praksisplass på skolen, og var lærerstudent.

- Dette kom meget overraskende, og jeg tror alle i politiet er sjokkert, trist og lei seg over det som har skjedd, sier Fyhn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer