TRØSTET: Nancy Blanco og hennes mann, Arturo Carreon, trøstet to av sine døtre, Ashley Carreon (12), og Josey Lynn Carreon (13), da de endelig ble gjenforent med dem etter skytingen ved Cummings Middle School i Brownsville i USA.  Foto: Scanpix/AP Photo/The Brownsville Herald, Brad Doherty
TRØSTET: Nancy Blanco og hennes mann, Arturo Carreon, trøstet to av sine døtre, Ashley Carreon (12), og Josey Lynn Carreon (13), da de endelig ble gjenforent med dem etter skytingen ved Cummings Middle School i Brownsville i USA. Foto: Scanpix/AP Photo/The Brownsville Herald, Brad DohertyVis mer

Politimann skjøt og drepte en 15-årig skoleelev i Texas

Politiet ba gutten om å legge ned våpenet, men han lystret ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ansatt ved Cummings Middle School så at en 15 år gammel elev hadde med seg et våpen på skolen, og meldte i 08-tiden lokal tid om hendelsen til politiet, skriver Brownsville Herald.

Krangel I tillegg til skytevåpenet hadde eleven, som gikk i åttende klasse, med seg en kniv på skolen, og skal ha vært involvert i en krangel før skolen begynte, forteller en elev til San Antonia News-Express.

- Han var med i en slåsskamp mot en annen elev, og de ble ført til rektors kontor. Kort tid etter hørte vi skuddene, sier Ashton Dominguez (15), til San Antonia News-Express.

En skoleelev, oppholdt seg to klasserom unna skytingen, forteller at de fikk beskjed om å ikke bevege seg ut av klasserommene, og så hørte de tre skudd, skriver AP.

Politiet ba den væpnede tenåringen om å legge ned våpenet, men han lystret ikke. Ifølge tv-kanalen KXXV TV ble gutten skutt tre ganger av politiet.

- Personen hadde våpenet i hånden, og pekte på politiet, sier Jose Treviño, talsmann for politiet, til ABC News.

Til sykehus 15-åringen ble kjørt til et lokalt sykehus, der han etter kort tid døde av skuddskadene.

Skolen har rundt 750 elever registrert ved skolen.

- Ingen andre elever eller ansatte ved skolen ble skadet under skytingen, sier Treviño.

Etter skuddene ble elevene eskortert av politiet ut i en skolebuss, som tok dem med til en nærliggende park, der foreldre og foresatte hadde samlet seg.

Politiet har ikke ennå identifisert den døde eleven, og det er uklart om eleven skjøt mot politiet og hvilket våpen han hadde. Politiet vil heller ikke offentliggjøre motivet til gutten.

BEKYMREDE FORELDRE: En politimann viser en foresatt hvilken vei hun skal gå for å bli gjenforent med sitt barn. Foto: Scanpix/AP Photo/The Brownsville Herald, Brad Doherty)
BEKYMREDE FORELDRE: En politimann viser en foresatt hvilken vei hun skal gå for å bli gjenforent med sitt barn. Foto: Scanpix/AP Photo/The Brownsville Herald, Brad Doherty) Vis mer