<strong>VÅDESKUDD:</strong> Politimannen skulle illustrere hvordan et vådeskudd kunne gå av, da han selv utløste et vådeskudd i fjor sommer. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas, NTB Scanpix.
VÅDESKUDD: Politimannen skulle illustrere hvordan et vådeskudd kunne gå av, da han selv utløste et vådeskudd i fjor sommer. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas, NTB Scanpix. Vis mer

Politimann skulle illustrere vådeskudd. Skjøt vådeskudd gjennom buksa til kollega

«Han førte fingeren ned i våpenhylsteret til en politikollega og foretok avtrekk med kollegaens tjenestevåpen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En politimann som diskuterte og forsøkte å illustrere vådeskudd med en kollega, endte med å skyte kollegaen i buksebeinet, melder NRK

«Han førte fingeren ned i våpenhylsteret til en politikollega og foretok avtrekk med kollegaens tjenestevåpen», står det i avgjørelsen til Spesialenheten for politisaker som NRK har fått tilgang til.

«Handlingen ble foretatt i sammenheng med en samtale/diskusjon om vådeskuddsaker og polititjenestepersonen skulle ved handlingen demonstrere et diskusjonspoeng for flere kolleger», heter det videre ifølge kanalen.

Prosjektilet gikk ifølge NRK rett gjennom buksebeinet til kollegaen før det stoppet i gulvet. Ingen ble skadd i hendelsen som fant sted i daværende Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt i august 2015. 

Politimannen har vedtatt et forelegg på 8 000 kroner fra Spesialenheten for politisaker, som mener han behandlet våpenet uforsiktig, skriver kanalen. 

Vådeskudd-episoden er langt fra den første etter at politiet i Norge begynte å bære våpen. I november i fjor måtte en kvinnelig politibetjent i tyveårene behandles for moderate skader etter å ha blitt truffet av et vådeskudd inne i lokalene til politiet i Namsos og Fosnes.

Så seint som i februar i år avfyrte en polititjenestemann et vådeskudd inne på politistasjonen i Harstad. Skuddet gikk gjennom en vegg og inn i et annet rom, men ingen ble skadd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer