Politimann skulle teste våpenet - traff kollega i leggen

Blir ikke suspendert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sist fredag ble en politikvinne i tyveårene fraktet til sykehus etter å ha blitt skutt på leggen i et rom på politihuset i Namsos.

Nå viser det seg at våpenet gikk av da en politimann skulle gjennomføre en «funksjonstest» av våpenhylsteret på et kontor på politihuset.

Det opplyser leder Halvor Hjelm-Hansen i Spesialenheten i Midt- og Nord-Norge til Trønder-Avisa.

- De to involverte tjenestemennene var de eneste som var inne på dette rommet, men det var flere andre personer inne på rom i nærheten av rapportrommet, sier han til avisa.

Etterforskes av Spesialenheten Det er foreløpig ikke klart om noen av de to blir straffeforfulgt etter hendelsen. En sentral vurdering blir om politibetjentene opptrådte uaktsomt.

LES OGSÅ: Politikvinne i tyveårene truffet av vådeskudd - behandles for moderate skader

Spesialenheten i regionen vil etterforske saken videre, før de til slutt kommer med en innstilling til sjefen i Spesialenheten.

- Jeg regner med at mye vil bli gjort i etterforskningen i løpet av en måneds tid. Fortsatt gjenstår det avhør og utarbeidelse av tekniske rapporter, sier Hjelm-Hansen til T-A.

Politimester Sigbjørn Bjerkem i Nord-Trøndelag politidistrikt opplyser til avisa at det foreløpig ikke er noe grunnlag for å suspendere noen av de to tjenestemennene.

Forlenget til 1.desember For omtrent et år siden fikk politiet tillatelse til å bære våpen i fire uker, etter at PST skjerpet trusselvurderingen i Norge. Siden har Justisdeparetmentet forlenget tillatelsen flere ganger.

Vådeskudd-episoden i Namsos er langt fra den første etter at politiet i Norge begynte å bære våpen.

Egentlig skulle den midlertidige bevæpningen opphøre 17.september, men Politidirektoratet bestemte seg for å forlenge den fram til 1.desember etter Paris-terroren.