Politimann skutt av kollega i domkirken i Berlin

En tysk politimann ble skutt og lettere såret av en kollega da de skulle uskadeliggjøre en østerriker som truet andre med kniv i domkirken i Berlin.  

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet rykket ut etter meldinger om en knivdesperado i Berliner Dom på den historiske Museumsinsel like etter klokka 16 søndag ettermiddag.

Mannen, en 53 år gammel østerriker, befant seg nær alteret og opptrådte ifølge politiet truende mot de rundt 100 andre som befant seg i domkirken.

Politifolkene forsøkte først å uskadeliggjøre ham ved hjelp av pepperspray, men da dette ikke lyktes, avfyrte en av politimennene skudd. Mannen ble truffet i beinet, men en annen politimann ble også truffet, opplyser politiets talsmann Winfrid Wenzel.

Begge de to ble kjørt til sykehus, og det ble først meldt at politimannen var alvorlig såret. Dette viste seg å ikke stemme, og vedkommende ble utskrevet fra sykehuset søndag kveld.

Ifølge politiet er det ingenting som tyder på at den 53 år gamle østerrikeren hadde et «terrorist-motiv».

– Basert på det vi vet så langt, har vi ikke informasjon om at den mistenkte på noen som helst måte hadde et terrorist- eller islamistisk motiv, sier en talsmann for Berlin-politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer