Politimann skutt i Ferguson

En politimann i den amerikanske forstaden Ferguson, som i høst har vært herjet av raseopptøyer, ble skutt sent lørdag kveld.

OPPTØYER: En politimann holder vakt i Ferguson i Missouri, der en annen politimann ble skutt sent lørdag kveld. Byen har vært åsted for en rekke opptøyer etter at svarte Michael Brown (18) lørdag 9. august ble skutt og drept av en hvit politimann. Foto: David Carson/AP/St. Louis Post-Dispatch/Scanpix
OPPTØYER: En politimann holder vakt i Ferguson i Missouri, der en annen politimann ble skutt sent lørdag kveld. Byen har vært åsted for en rekke opptøyer etter at svarte Michael Brown (18) lørdag 9. august ble skutt og drept av en hvit politimann. Foto: David Carson/AP/St. Louis Post-Dispatch/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politibetjenten overlevde, og skal ifølge lokale medier ha blitt skutt i armen.

Omfattende opptøyer Ferguson, som er en forstad til St. Louis i Missouri, var åsted for omfattende raseopptøyer i august. Opptøyene startet etter at svarte Michael Brown (18) lørdag 9. august ble skutt og drept av en hvit politimann.

Demonstrasjoner og sammenstøt mellom innbyggere og politi har fortsatt i ukene etter at 18-åringen ble drept.

Beklaget Torsdag sendte politisjef i Ferguson Tom Jackson ut en videofilmet unnskyldning til Browns familie, etter kraftig kritikk av ham og krav om at han må gå av.

Brown ble ifølge politiet skutt under en krangel om et skytevåpen i en politibil, men omstendighetene er uklare. Ifølge øyenvitner var Brown ubevæpnet og ble skutt etter å ha strakt hendene over hodet.

Ingen var natt til søndag pågrepet for skytingen mot politibetjenten.

(NTB)