Politimann skutt og drept i Nord-Irland

Usikkert om terrorister står bak.

POLITMANN DREPT:  Politiet i Nord-Irland sperrer av en vei i nærheten av åstedet der en av kollegene deres ble skutt og drept i 21-tiden mandag kveld. 

Foto: EPA/Scanpix
POLITMANN DREPT: Politiet i Nord-Irland sperrer av en vei i nærheten av åstedet der en av kollegene deres ble skutt og drept i 21-tiden mandag kveld. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En politimann er skutt og drept i Craigavon, i Nord-Irland, sier politiet til Sky News.

Politibetjenten ble skutt etter at han var kalt ut til Lismore Road, som er et katolsk område av byen, melder TV-kanalen.

Ifølge deres kilder ble mannen drept mens han satt i en bil sammen med en kollega.

- Vi kan nå bekrefte at en politibetjent har mistet livet som følge av en skyteepisode rett før klokken 21 i kveld, sier en talsmann for politiet i Nord-Irland.

Politiet bekrefter videre at mannen var del av en politipatrulje som undersøkte mistenksom aktivitet i Craingavon da de ble beskutt.

Skytingen kommer bare to dager etter at Real IRA skjøt og drepte to britiske soldater på en millitærbase i Antrim. 

Mark Quinsey, en 23-åring fra Birmingham, og 21 år gamle Cengiz Azimkar fra London ble skutt og drept utenfor militærbasen i Massareene bare timer før avreise til Afghanistan.

Den paramilitære gruppen Real IRA, som ble grunnlagt av utbrytere fra Det provisoriske IRA, var raskt ute med å ta på seg ansvaret for angrepet.

Politiet i Nord-Irland har i en lengre periode advart mot en økning i trusler og angrep fra motstandere av fredsprosessen og den katolsk-protestantiske regjeringen.

— I kveld står vi igjen og stirrer ned i avgrunnen, og jeg ber folk om å trekke seg tilbake, sier den nordirske politikeren Dolores Kelly, som er medlem i det nordirske politirådet og i tillegg en lokal politiker.

Ingen har imidlertid tatt på seg ansvaret for skytingen i kveld, og det er usikkert om skytingen er relatert til angrepet i helgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer