Politimann skutt på åpen gate

En sivil politispaner ble skutt da han skulle pågripe en 34 år gammel mann i Oslo i ettermiddag. Tilstanden til politimannen er kritisk. Gjerningsmannen er ikke pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre sivilkledde politibetjenter skulle pågripe en narkotikamistenkt person i Jens Bjelkes gate i Oslo , da han plutselig trakk pistol og skjøt en politimann to ganger i brystet.

De tre polititjenestemennene skal ha vært ubevæpnet.

Den 30 år gammel politibetjenten er bragt til Ullevål sykehus etter at han ble skutt i brystet, bekrefter informasjonssjef Liv Merete Wiker ved Oslo politidistrikt overfor Dagbladet.

Politimannen har skader i buken, og tilstanden er kritisk men stabil, opplyser Ullevål sykehus.

Fortsatt bevæpnet

- Vi har etterlyst en 34 år gammel mann av filippinsk opprinnelse. Mannen er norsk statsborger, og snakker østlandsdialekt, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet ber publikum være forsiktig dersom de påtreffer mistenkte.

- Han er trolig fortsatt bevæpnet, og har vist at han kan bruke våpen. Det betyr ikke at han er til fare for andre, men folk må vise aktsomhet om de treffer ham.

Store politistyrker jakter nå på den bevæpnede desperadoen. Tidligere i kveld har en hvit bil vært i politiets søkelys. Det er usikkert om denne nå er sjekket ut av saken.

Skjøt politibil

- Skuddene ble løsnet i forbindelse med pågripelse av en eller flere personer. Jeg kan ikke si noe om oppdragets art, men tjenestemennene var i sivil da skuddene falt, sier Abrahamsen.

Flere vitner kom til da de hørte skuddene.

-Jeg så at det lå en mann på bakken. Over ham sto to menn. Den ene sa 'Han er makkeren min', og jeg så at den ene mannen hadde politiskilt, sier et vitne til TV 2

Gjerningsmannen løp langs Jens Bjelkes gate, og skjøt i stykker dekket på en sivil politibil. Deretter løp han opp Sahrsgate og forsvant. Flere vitner hørte skuddene og ringte politiet. Skytedramaet skjedde klokka 16.30 i dag.

Flere episoder

De siste ti årene har det vært flere episoder der politimenn er blitt hardt skadd eller drept:

  • I mars 1998 ble lensmannsbetjent Trond Kristian Kirkeby og lensmann Sigurd Wang skutt og drept på øya Austbø.
  • I mars 1997 ble en politimann skadd i et skytedrama på Hovin i Oslo.
  • I august 1995 ble en politimann skadd etter at en 26-åring forskanset seg i et hus på Jar, og skjøt flere skudd mot politiet.
  • I mars 1991 sprengte en mann seg sjøl og en politimann til døde på Lierskogen i Buskerud.
  • I mars 1990 ble en politimann drept av en mann i Kvernevik ved Stavanger.

(Dagbladet :på nettet kommer tilbake med oppdateringer)

SPERRET: Politiet sperret øyeblikkelig av Jens Bjelkesgate i Oslo.