Politimann slått ned bakfra - flere bruddskader i ansiktet

- Visste antagelig at de var politi, sier politiet. De mener å ha en god beskrivelse av to antatte gjerningsmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En sivilkledd politimann ble alvorlig skadet etter å ha blitt slått og sparket på Majorstua i Oslo i natt.

Politiet fikk melding om hendelsen ved 03-tida. Politimannen ble fraktet til Ullevål universitetssykehus.

- Han er sterkt skada og ligger med flere brudd i ansiktet. Han ligger til behandling og skal muligens opereres. Men slik det ser ut nå har situasjonen stabilisert seg, sier Arne Solberg stasjonssjef ved Majorstua politistasjon til Dagbladet.

Politiet har hittil ikke hatt mulighet til å snakke med politimannen.

- Visste at de var politi Politimannen har antagelig blitt angrepet bakfra.

- Det tyder på at han har blitt slått ned uten å ha muligheten til å ta seg for. Antagelig ble han angrepet bakfra, med et slag fra siden. Han ble også sparket kraftig mens han lå på bakken før gjerningspersonene stakk fra stedet, sier Solberg.

De to sivilkledde politibetjentene fra Majorstua politikammer var ute for å stoppe en annen voldsepisode ved et utested i Hegdehaugsveien da episoden skjedde.

- De var kledd i sivilt, men de hadde tjenestebeviset hengende rundt brystet. De hadde pågrepet en person og påsatt håndjern, så alt tyder på at gjerningspersonene var klar over at dette var politi. Dette er en veldig alvorlig sak, sier Solberg.

Har signalement Han ber nå om at de to antatte gjerningspersonene i 20-åra melder seg, ettersom politiet har et godt signalement på mennene.

- Vi jakter på en mann med asiatisk utseende og en med afrikansk utseende i alder mellom 20 og 30. De bør melde seg umiddelbart, sier Solberg.

Han opplyser videre om at det var vitner til hendelsen som de vil snakke videre med nå. I tillegg kan volden ha blitt tatt opp på overvåkningskamera i området.