Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimann slipper tiltale etter å ha skutt og drept ubevæpnet 19-åring gjennom bilruta

- Trodde han skulle bli påkjørt, hevder politimannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En tragisk hendelse knyttet til USAs politistyrker endte i tjenestemannens favør denne uka.

Episoden skjedde i den amerikanske delstaten South Carolina 26. juli i år, og har nå vært oppe til behandling, skriver blant annet The New York Times.

I den frigjorte dashcam-videoen fra åstedet, som ble vist for første gang til den avdødes familie denne uka, ser vi politimannen Mark Tiller kjøre hurtig mot en parkert bil utenfor en fastfoodkjede.

I kjøretøyet sitter en ubevæpnet Zachary Hammond (19) med en kvinnelig medpassasjer. Tiller, som skal arrestere den etterlyste tenåringen, går mot bilen mens han ber Hammond om å heve armene.

De neste sekundene ble fatale for Hammond. Han velger å kjøre fra stedet, og blir deretter skutt to ganger av Tiller, som oppgir frykt for å bli overkjørt som grunnen til at han skjøt.

Det var i etterkant av et møte med 19-åringens familie dommeren bestemte at politimannen ikke vil bli tiltalt for kriminelle handlinger knyttet til arrestasjonen i juli, skriver ABC News.

- Det er kritikkverdig at Tiller løp mot bilen til Hammond i stedet for å plassere seg bak døra til patruljebilen, men han har fortsatt ikke brutt statlig lovgivning. Han måtte derimot bestemme seg innen tre sekunder for om han skulle avfyre skudd, skriver dommeren.

Det er Hammonds familie som har gått til sak, og de hevder blant annet at en ikke navngitt politimann ga den avdøde tenåringen en "highfive" etter han var erklært død. Noe Tiller benekter.

Kokain og marihuana klargjort for salg ble seinere funnet på Hammond, som var under etterforskning for flere lovbrudd.

Statlig frikjenning til tross, det føderale justisdepartementet undersøker fortsatt hendelsen, skriver amerikanske medier.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media