- Politimann som skjøt, handlet riktig

Skjøt og skadet en mann på åpen gate i Oslo i januar.

DRAPSPLAN: Mannen som ble skutt av politiet i Oslo natt til lørdag 3. januar hadde planlagt å drepe fire politimenn. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
DRAPSPLAN: Mannen som ble skutt av politiet i Oslo natt til lørdag 3. januar hadde planlagt å drepe fire politimenn. Foto: Svein Gustav WilhelmsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Politimannen som skjøt og skadet en mann på åpen gate i Oslo i januar i år, handlet i tråd med politiloven, fastslår Spesialenheten for politisaker.

- Politibetjentens bruk av tjenestevåpen fremstår som nødvendig og forsvarlig. Han har handlet innenfor de rammer som angis av våpeninstruksen og politiloven, heter det i konklusjonen fra Spesialenheten ifølge NRK.

Mannen ble skutt og truffet i magen i krysset Bjerregaards gate og Fredrikke Qvams gate 3. januar. Han ble brakt til sykehus, men uten livstruende skader.

Forløpet til hendelsen var at en politipatrulje stoppet en bil som hadde unndratt seg en kontroll. Situasjonen ble dramatisk da den ene mannen ropte «Jeg skal drepe deg, jeg har våpen!» til en politimann. Han tok fram en revolver og truet også flere andre politifolk med den.

(NTB)