BRUKER KNYTTNEVEN: En politibetjenten har fått sparken etter at han slo en en person de hadde pågrepet. Video/foto: Instagram/AP Vis mer

Politimann sparket etter voldsvideo

En politimann i USA har fått sparken etter at det ble offentliggjort en video av at han gjentatte ganger slår en mann som ligger nede.

Publisert

En video viser hvordan Roderick Walker (26) blir lagt i bakken og holdt nede, mens en politimann slår ham gjentatte ganger.

Politiet stoppet Walker fordi han hadde et defekt baklys på bilen, har advokaten hans sagt tidligere.

Hendelsen skjedde på fredag, mens sønnen og kjæresten til Walker også satt i bilen. Walker sier at han ikke får puste, mens kjæresten roper «ikke drep ham» til politifolka.

<strong>FORSLÅTT:</strong> Roderick Walker sitter i fengslet i Clayton County. Et bilde fra fengselet viser at han har store blåmerker. Foto: The Cochran Firm / AP / NTB scanpix
FORSLÅTT: Roderick Walker sitter i fengslet i Clayton County. Et bilde fra fengselet viser at han har store blåmerker. Foto: The Cochran Firm / AP / NTB scanpix Vis mer

Nå har politimannen i videoen fått sparken, skriver politiet i en pressemelding.

- Betjenten som gjentatte ganger slo Roderick Walker, får sitt arbeidsforhold ved Clayton County Sheriff-kontor avsluttet etter ordre fra sheriff Victor Hill for overdreven maktbruk, heter det i pressemeldinga.

På videoen hører man også en av politifolka rope «han beit meg», mens han slår Walker.

Hendelsen er under etterforskning.

- Trist

Walkers mor, Tywauna Walker, sa på en pressekonferanse lørdag at hun ble trist, emosjonell og hysterisk da hun så videoen av sønnen.

- Jeg vil bare ha sønnen min hjem fordi han ble banket skikkelig, sa moren på pressekonferansen, ifølge ABC News.

- Jeg er bare såret over at jeg ikke kunne være der og beskytte ham, sier Tywauna.

Fengslet

Walker sitter fremdeles fengslet. Årsaken til det er at han var flere utestående arrestasjonsordre på ham da han ble pågrepet. Han var da blant annet etterlyst for å ikke ha dukket opp i retten og for våpenbesittelse.

- Herr Walkers forsvarere må løse disse utfordringene for å sikre at han blir løslatt, skriver politiet i en pressemelding.

- Ulovlig

- Roderick Walker er utelukkende i fengsel fordi han ble ulovlig pågrepet etter å ha blitt overfalt av politibetjenter i Clayton County, ikke på grunn av at han gjorde noe under den hendelsen eller i fortida, sier forsvareren hans Shean Williams.

Williams mener at begge de to involverte politibetjentene burde siktes for overfall.

- Herr Walker ville ikke vært i fengsel, hadde det ikke vært for denne ulovlige pågripelsen som har krenket hans lovmessige og grunnlovsfestede rettigheter, sier Williams.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer