Politimann stjal i tjenesten

Tok luksusklokke fra syk mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det var 21. desember i fjor at en politipatrulje fra Horten reiste hjem til en mann som trengte hjelp. På bordet i huset lå en luksusklokke til en verdi av rundt 57 000 kroner.

Da politipatruljen dro, forsvant også det eksklusive sveitsiske armbåndsuret, skriver tb.no.

Spesialenheten koblet inn

Klokka veier 107 gram og består av flere detaljer av gull. Den er et samlerobjekt blant klokkeinteresserte personer. Da mannen oppdaget tyveriet, skjønte han at en av politimennene som hadde vært i huset hans, måtte stå bak.

- Eieren av klokka etterlyste den, og det ble fremmet mistanke mot at en politimann kunne ha stjålet den. Dermed ble spesialenheten koblet inn, sier assisterende sjef i Spesialenheten for politisaker, Johan Martin Welhaven til tb.no.

Den 31 år gamle politimannen ble mistenkt for tyveriet etter at saken var etterforsket. Han er nå tiltalt for tyveri i tjenesten, men også for å ha fylt drivstoff med bensinkortet til politiet på egen bil. I tillegg er han tiltalt for å ha stjålet en politiradio.

- Tragisk sak

Politimannen har sagt opp jobben, og saken mot han kommer opp i Nordre Vestfold tingrett i oktober

Han erkjenner straffskyld for tyveriet av klokka, men ikke for de øvrige punktene i tiltalen.

Ifølge den tidligere politimannens forsvarer, Lasse Frednes, er han veldig lei seg.

- Dette er en tragisk sak for han, sier Frednes til tb.no.

SPESIALENHETEN KOBLET INN: Johan Martin Welhaven i Spesialenheten for politisaker sier at politimannen ble mistenkt for tyveriet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer